Milujte sladké, ale nebaví vás péct? Nezoufejte, máme pro vás řešení v podobě těchto čtyř receptů na nepečené sušenkové dorty!
Jsou snadné na přípravu a tak lahodné!
Doporučujeme rovnou připravovat dvojitou dávku, protože jedna nebude nikdy dost!
Nepečený čokoládový dort ze sušenek
Tento recept na dort z čokolády bez pečení je ten, který děti budou rády vyrábět a jíst ještě raději. Nepochybně se k nim připojí i dospělí.
Co budeme potřebovat
- 200 g čokoládových lupínků (nalámaných na kousky)
- 100 g hořké čokolády (nalámané na kousky)
- 110 g másla
- 50 g tmavého cukru
- 110 g sušenek (nalámaných)
- 110 g třešní
- 75 g lískových ořechů (celých, pražených)
- 75 g pekanových ořechů (nahrubo nasekaných)
- 1 maltesers (nahrubo nasekané)
Postup
- Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě.
- Vmíchejte zbytek ingrediencí.
- Přendejte do kulaté dortové formy o průměru 18 cm vyložené pečicím papírem a jemně přitlačte.
- Nechte ztuhnout při pokojové teplotě, dokud neztuhne.
- Po úplném vychladnutí a ztuhnutí vyjměte dort z formy a sloupněte krycí papír.
- Nakrájejte na tenké plátky a podávejte.

Nepečený cheesecake z Lotus sušenek
Zde přichází na řadu náš nepečený recept na tvarohový dortík Lotus! Milujeme dělat brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je něco extra lahodného. A ve skutečnosti je recept na tento zákusek mnohem jednodušší, než byste si mysleli!
Co budeme potřebovat
Na tvarohový koláč
- 300 g sušenek Lotus
- 100 g másla (rozpuštěného)
- 450 g plnotučného smetanového sýra Philadelphii
- 75 g moučkového cukru
- 250 g hladké pomazánky Biscoff
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 270 ml dvojité smetany
Na topping
- 150 g hladké pomazánky Biscoff (rozpuštěné a mírně vychladlé)
- Extra sušenky Biscoff a drobky na ozdobení (volitelné)
Postup
- Rozdrťte sušenky Lotus v kuchyňském robotu, dokud z nich nejsou jemné drobky.
- Drobky přendejte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem a smíchejte.
- Směs sušenek a másla rozetřete do základu dortové formy o průměru 20 cm.
- Vyhlaďte ji do rovnoměrné vrstvy.
- Formu dejte alespoň na 30 minut do lednice, zatímco budete připravovat tvarohovou náplň.
- Do velké mísy přidejte smetanový sýr, moučkový cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a šlehejte elektrickým ručním šlehačem, dokud se dobře nespojí.
- V samostatné misce ušlehejte smetanu, dokud nevytvoří tuhé vrcholy.
- Šlehačku vmícháme do náplně, dokud se nespojí.
- Směs navrstvěte na sušenkový základ.
- Dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4-6 hodin nebo nejlépe přes noc.
- Nepečený dort ze sušenek vyjměte z formy a přelijte ho rozpuštěnou pomazánku Biscoff.
- Pokud chcete, přidejte na ozdobu trochu drobenky a celé sušenky.
K perfektně vyšlehané šlehačce je zapotřebí kvalitní mixér. Vyberte si jeden ze šlehačů, které prošly naší recenzí a neuděláte chybu!

Objevte podobné tipy
Dort z pudinku a sušenek bez pečení
Tento recept na nepečený sušenkový dort si prostě musíte udělat! Je tak vláčný a jemný.
Co budeme potřebovat
- 4 žloutky
- 8 g vanilkové pasty
- 80 g cukru
- 24 g kukuřičného škrobu
- 400 g mléka
- 30 g másla
- 50 g hořká čokoláda na polevu
- 200 g máslové sušenky
Na krém
- 250 g husté smetany
- 25 g cukru
Na polevu
- 100 g hořká čokoláda na polevu
- 100 g těžké smetany
Postup
- Ke žloutku přidejte cukr a vanilkovou pastu a promíchejte.
- Přidáme kukuřičný škrob a promícháme, přidáme trochu mléka a promícháme, poté přidáme všechno zbývající mléko a promícháme.
- Pokračujte v míchání, dokud nezhoustne a nevytvoří se bublinky, a vařte na střední teplotu.
- Pudink odstraňte z plotny, přidejte máslo, promíchejte, vložte polovinu do misky a nahoru připevněte plastovou fólii.
- Rozpusťte si hořkou čokoládu, promíchejte, dejte do misky a navrch položte plastovou fólii, aby vychladla v lednici.
- Vyšleháme šlehačku s cukrem.
- Vychladlý pudinkový krém jemně zašleháme.
- Do formy rozprostřete máslové sušenky a přidáme na ně pudinkový krém.
- Navrch dáme máslové sušenky a rovnoměrně rozetřeme šlehačku.
- Navrch položte máslové sušenky a naplocho rozetřete čokoládový pudinkový krém.
- Navrch dáme máslové sušenky, naplocho rozetřeme šlehačku a dáme na 1 hodinu ztuhnout do lednice.
- K hořké čokoládě přidejte čerstvou smetanu, zahřívejte v mikrovlnné troubě asi 40 sekund a dobře promíchejte.
- Ztuhlou šlehačku přirozeně potřeme čokoládou a posypeme kakaovým práškem.

Rychlý dort se sušenkami s Nutellou a mascarpone
Tento nepečený dort (nebo bulharský dort ze sušenek) je perfektní snadný a rychlý dezert, který navíc velmi zasytí. Chutná kombinace mascarpone, Nutelly, zakysané smetany a sušenek je skvělou volbou pro všechny mlsaly!
Co budeme potřebovat
- 350 g grahamových sušenek
- 500 g mascarpone
- 400 g zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 200 g Nutelly nebo jiné čokoládové pomazánky
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 ml studeného mléka
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
- V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s Nutellou.
- Nalijte mléko do mísy.
- Každý krekr ponořte jen na několik sekund do mléka.
- Dno formy o velikosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušenek.
- Povrch potřeme asi ⅓ náplně z mascarpone.
- Na tu přidejte ⅓ Nutelly. Nemusí dobře zakrývat náplň z mascarpone.
- Opakujte ještě dvakrát.
- Zakryjte horní část formy plastovým obalem. Nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
- Podávejte posypané krekrovými křupkami. Dort můžete ozdobit lesním ovocem, ale i takto je dobrý.

Tipy jak udělat perfektní nepečený sušenkový dort
Vyberte si tu správnou náplň
Kromě smetanového sýra, můžete použít i další měkké sýry, jako je ricotta nebo kozí sýr, další skvělou náplní je sýr mascarpone, ale pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme plnotučný krémový sýr Philadelphia.
Buďte kreativní s krustou
Grahamové sušenky jsou většinou nejběžnějším typem sušenek, ale nebojte se experimentovat s jakýmikoliv sušenkami, které vás napadnou.
Čokoládové sušenky například propůjčují trochu hořkosti a bohaté kakaové chuti, která se dobře hodí k přísadám, jako jsou maliny, jahody a dokonce i arašídové máslo.
Použijte různé formy
Použijte čiré nebo barevné skleničky k výrobě jednotlivých mini nepečených dortíků, které můžete snadno postavit na tác v lednici. Nebo použijte svou oblíbenou ručně malovanou zapékací mísu.
Buďte trpěliví
Nepečený dort se sušenkami je jednoduchý, ale zabere to čas. Ani ne tak na přípravu krusty a náplně, ale při tuhnutí. Musíte být trpěliví a nechat si dostatek času, aby náplň v lednici ztuhla. Pokud na to spěcháte, riskujete, že naříznete dort, který je uprostřed ještě tekutý.