Ochutnejte naše recepty na dorty ze sušenek bez pečení. Inspirujte se!

Milujte sladké, ale nebaví vás péct? Nezoufejte, máme pro vás řešení v podobě těchto čtyř receptů na nepečené sušenkové dorty!

Jsou snadné na přípravu a tak lahodné!

Doporučujeme rovnou připravovat dvojitou dávku, protože jedna nebude nikdy dost!

Nepečený čokoládový dort ze sušenek

Tento recept na dort z čokolády bez pečení je ten, který děti budou rády vyrábět a jíst ještě raději. Nepochybně se k nim připojí i dospělí.

Co budeme potřebovat

  • 200 g čokoládových lupínků (nalámaných na kousky)
  • 100 g hořké čokolády (nalámané na kousky)
  • 110 g másla
  • 50 g tmavého cukru
  • 110 g sušenek (nalámaných)
  • 110 g třešní
  • 75 g lískových ořechů (celých, pražených)
  • 75 g pekanových ořechů (nahrubo nasekaných)
  • 1 maltesers (nahrubo nasekané)

Postup

  • Čokoládu, máslo a cukr rozpustíme v misce nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě.
  • Vmíchejte zbytek ingrediencí.
  • Přendejte do kulaté dortové formy o průměru 18 cm vyložené pečicím papírem a jemně přitlačte.
  • Nechte ztuhnout při pokojové teplotě, dokud neztuhne.
  • Po úplném vychladnutí a ztuhnutí vyjměte dort z formy a sloupněte krycí papír.
  • Nakrájejte na tenké plátky a podávejte.
Našlehaná čokoládová náplň v sušenkovém základu.
Zdroj: alsothecrumbsplease.com

Nepečený cheesecake z Lotus sušenek

Zde přichází na řadu náš nepečený recept na tvarohový dortík Lotus! Milujeme dělat brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je něco extra lahodného. A ve skutečnosti je recept na tento zákusek mnohem jednodušší, než byste si mysleli!

Co budeme potřebovat

Na tvarohový koláč

  • 300 g sušenek Lotus
  • 100 g másla (rozpuštěného)
  • 450 g plnotučného smetanového sýra Philadelphii
  • 75 g moučkového cukru
  • 250 g hladké pomazánky Biscoff
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 270 ml dvojité smetany

Na topping

  • 150 g hladké pomazánky Biscoff (rozpuštěné a mírně vychladlé)
  • Extra sušenky Biscoff a drobky na ozdobení (volitelné)

Postup

  • Rozdrťte sušenky Lotus v kuchyňském robotu, dokud z nich nejsou jemné drobky.
  • Drobky přendejte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem a smíchejte.
  • Směs sušenek a másla rozetřete do základu dortové formy o průměru 20 cm.
  • Vyhlaďte ji do rovnoměrné vrstvy.
  • Formu dejte alespoň na 30 minut do lednice, zatímco budete připravovat tvarohovou náplň.
  • Do velké mísy přidejte smetanový sýr, moučkový cukr, pomazánku Biscoff a vanilkový extrakt a šlehejte elektrickým ručním šlehačem, dokud se dobře nespojí.
  • V samostatné misce ušlehejte smetanu, dokud nevytvoří tuhé vrcholy.
  • Šlehačku vmícháme do náplně, dokud se nespojí.
  • Směs navrstvěte na sušenkový základ.
  • Dejte do lednice ztuhnout minimálně na 4-6 hodin nebo nejlépe přes noc.
  • Nepečený dort ze sušenek vyjměte z formy a přelijte ho rozpuštěnou pomazánku Biscoff.
  • Pokud chcete, přidejte na ozdobu trochu drobenky a celé sušenky.

K perfektně vyšlehané šlehačce je zapotřebí kvalitní mixér. Vyberte si jeden ze šlehačů, které prošly naší recenzí a neuděláte chybu!

Šlehačková náplň s Lotus sušenkami na nepečeném základu z karamelových sušenek.
Zdroj: kaotickrunch.com

Dort z pudinku a sušenek bez pečení

Tento recept na nepečený sušenkový dort si prostě musíte udělat! Je tak vláčný a jemný.

Co budeme potřebovat

  • 4 žloutky
  • 8 g vanilkové pasty
  • 80 g cukru
  • 24 g kukuřičného škrobu
  • 400 g mléka
  • 30 g másla
  • 50 g hořká čokoláda na polevu
  • 200 g máslové sušenky

Na krém

  • 250 g husté smetany
  • 25 g cukru

Na polevu

  • 100 g hořká čokoláda na polevu
  • 100 g těžké smetany

Postup

  • Ke žloutku přidejte cukr a vanilkovou pastu a promíchejte.
  • Přidáme kukuřičný škrob a promícháme, přidáme trochu mléka a promícháme, poté přidáme všechno zbývající mléko a promícháme.
  • Pokračujte v míchání, dokud nezhoustne a nevytvoří se bublinky, a vařte na střední teplotu.
  • Pudink odstraňte z plotny, přidejte máslo, promíchejte, vložte polovinu do misky a nahoru připevněte plastovou fólii.
  • Rozpusťte si hořkou čokoládu, promíchejte, dejte do misky a navrch položte plastovou fólii, aby vychladla v lednici.
  • Vyšleháme šlehačku s cukrem.
  • Vychladlý pudinkový krém jemně zašleháme.
  • Do formy rozprostřete máslové sušenky a přidáme na ně pudinkový krém.
  • Navrch dáme máslové sušenky a rovnoměrně rozetřeme šlehačku.
  • Navrch položte máslové sušenky a naplocho rozetřete čokoládový pudinkový krém.
  • Navrch dáme máslové sušenky, naplocho rozetřeme šlehačku a dáme na 1 hodinu ztuhnout do lednice.
  • K hořké čokoládě přidejte čerstvou smetanu, zahřívejte v mikrovlnné troubě asi 40 sekund a dobře promíchejte.
  • Ztuhlou šlehačku přirozeně potřeme čokoládou a posypeme kakaovým práškem.
Vyšlehaná smetanová náplň s čokoládovou polevou.
Zdroj: onecrazyhouse.com

Rychlý dort se sušenkami s Nutellou a mascarpone

Tento nepečený dort (nebo bulharský dort ze sušenek) je perfektní snadný a rychlý dezert, který navíc velmi zasytí. Chutná kombinace mascarpone, Nutelly, zakysané smetany a sušenek je skvělou volbou pro všechny mlsaly!

Co budeme potřebovat

  • 350 g grahamových sušenek
  • 500 g mascarpone
  • 400 g zakysané smetany
  • 60 g moučkového cukru
  • 200 g Nutelly nebo jiné čokoládové pomazánky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml studeného mléka

Postup

  • Ve velké míse vyšlehejte elektrickým šlehačem mascarpone, vanilku, moučkový cukr a asi polovinu zakysané smetany.
  • V jiné misce ušlehejte zbytek zakysané smetany spolu s Nutellou.
  • Nalijte mléko do mísy.
  • Každý krekr ponořte jen na několik sekund do mléka.
  • Dno formy o velikosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušenek.
  • Povrch potřeme asi ⅓ náplně z mascarpone.
  • Na tu přidejte ⅓ Nutelly. Nemusí dobře zakrývat náplň z mascarpone.
  • Opakujte ještě dvakrát.
  • Zakryjte horní část formy plastovým obalem. Nechte v chladu 6-8 hodin nebo přes noc.
  • Podávejte posypané krekrovými křupkami. Dort můžete ozdobit lesním ovocem, ale i takto je dobrý.
Krémová náplň politá čokoládou a ozdobená kuličkami Raffaelo.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Tipy jak udělat perfektní nepečený sušenkový dort

Vyberte si tu správnou náplň
Kromě smetanového sýra, můžete použít i další měkké sýry, jako je ricotta nebo kozí sýr, další skvělou náplní je sýr mascarpone, ale pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme plnotučný krémový sýr Philadelphia.

Buďte kreativní s krustou
Grahamové sušenky jsou většinou nejběžnějším typem sušenek, ale nebojte se experimentovat s jakýmikoliv sušenkami, které vás napadnou.

Čokoládové sušenky například propůjčují trochu hořkosti a bohaté kakaové chuti, která se dobře hodí k přísadám, jako jsou maliny, jahody a dokonce i arašídové máslo.

Použijte různé formy
Použijte čiré nebo barevné skleničky k výrobě jednotlivých mini nepečených dortíků, které můžete snadno postavit na tác v lednici. Nebo použijte svou oblíbenou ručně malovanou zapékací mísu.

Buďte trpěliví
Nepečený dort se sušenkami je jednoduchý, ale zabere to čas. Ani ne tak na přípravu krusty a náplně, ale při tuhnutí. Musíte být trpěliví a nechat si dostatek času, aby náplň v lednici ztuhla. Pokud na to spěcháte, riskujete, že naříznete dort, který je uprostřed ještě tekutý.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X