Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 kg žeber
- sůl.
Na marinádu: 16 lžic oleje
- 10 lžic sojové omáčky
- 10 lžic medu
- 3 lžíce rajského protaku
- špetka zázvoru
- 4 lžíce chilli.
Postup receptu
- Vepřová žebírka dúkladně opereme a osušíme a osolíme
- V míse smícháme olej spolu se sojovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem
- Pak přidáme dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř
- Vepřová žebírka naložíme do této marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc
- Naložená žebírka pak grilujemena grilu do zlatova za častého potírání marinády a otáčení
- ihned podáváme s chlebem nebo bagetkou
Pořád mě tam něco chybělo, tak mě napadl česneka má to s tím grády. Kdo ho má rád pochutná si.
Přidala jsem do marinády namačkaný 4 stroužky česneku můžete i víc pokud máte rádi pikantnější pokrmy a mooooooc dobré i chilly by mohlo být dobré je to na naší fantazii.
Vidím, že tady mají hodně rádi česnek, tak to s tím zkusím a uvidíme:)
Mě tady zase chybí napotření před pečením med, který tomu dodá barvu a nasladlou chuť, ale musíte to mít rádi nasládlou chuť v mase.
S medíkem jsem to tady ten recept na žebra už našla a tento bych nechala,tak jak je radši, ať se to moc netříská ty chutě.