Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
Na marinádu:
- 16 lžic oleje
- 10 lžic sójové omáčky
- 10 lžic medu
- 3 lžíce rajského protlaku
- špetka zázvoru
- 4 lžíce chilli
Postup receptu
- Vepřová žebírka důkladně opereme, osušíme a osolíme
- V míse smícháme olej spolu se sójovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem
- Pak přidáme dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř
- Vepřová žebírka naložíme do této marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc
- Naložená žebírka pak grilujeme na grilu do zlatova za častého potírání marinády a otáčení
- Ihned podáváme s chlebem nebo bagetkou
Pořád mě tam něco chybělo, tak mě napadl česneka má to s tím grády. Kdo ho má rád pochutná si.
Přidala jsem do marinády namačkaný 4 stroužky česneku můžete i víc pokud máte rádi pikantnější pokrmy a mooooooc dobré i chilly by mohlo být dobré je to na naší fantazii.
Vidím, že tady mají hodně rádi česnek, tak to s tím zkusím a uvidíme:)
Mě tady zase chybí napotření před pečením med, který tomu dodá barvu a nasladlou chuť, ale musíte to mít rádi nasládlou chuť v mase.
S medíkem jsem to tady ten recept na žebra už našla a tento bych nechala,tak jak je radši, ať se to moc netříská ty chutě.