Ohnivá vepřová žebírka na grilu

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 kg žeber
  • sůl.
    Na marinádu: 16 lžic oleje
  • 10 lžic sojové omáčky
  • 10 lžic medu
  • 3 lžíce rajského protaku
  • špetka zázvoru
  • 4 lžíce chilli.

Postup receptu

  1. Vepřová žebírka dúkladně opereme a osušíme a osolíme
  2. V míse smícháme olej spolu se sojovou omáčkou, rajčatovým protlakem a medem
  3. Pak přidáme dle chuti mletý zázvor, chilli, sůl, pepř
  4. Vepřová žebírka naložíme do této marinády a necháme odležet, nejlépe přes noc
  5. Naložená žebírka pak grilujemena grilu do zlatova za častého potírání marinády a otáčení
  6. ihned podáváme s chlebem nebo bagetkou

Komentáře

  1. Pořád mě tam něco chybělo, tak mě napadl česneka má to s tím grády. Kdo ho má rád pochutná si.

  2. Přidala jsem do marinády namačkaný 4 stroužky česneku můžete i víc pokud máte rádi pikantnější pokrmy a mooooooc dobré i chilly by mohlo být dobré je to na naší fantazii.

  3. Mě tady zase chybí napotření před pečením med, který tomu dodá barvu a nasladlou chuť, ale musíte to mít rádi nasládlou chuť v mase.

  4. S medíkem jsem to tady ten recept na žebra už našla a tento bych nechala,tak jak je radši, ať se to moc netříská ty chutě.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.