Okurková omáčka ze salátových okurek

Okurková omáčka ze salátových okurek
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3Počet porcí: 4

Ingredience

  • 20 dkg salátových okurek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • cukr
  • citronová šťáva
  • vývar
  • sůl.

Postup receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, přidáme jemně nakrájenou cibuli, cukr, sůl, rozšleháme a 15-20 minut povaříme
  2. Pak do omáčky přidáme oloupanou okurku nakrájenou na malé kostičky a ještě 10 minut vaříme
  3. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou do sladkokyselé chuti
  4. Podáváme k vařenému masu nebo s vařenými vejci

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X