Ořechová bábovka s čokoládou jako od babičky

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 5 vajec
  • 15 dkg rostlinného tuku
  • 25 dkg tvarohu
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dl mléka
  • 10 dkg mletých vlašských nebo lískových jader
  • 10 dkg Nutelly (nebo strouhané čokolády na vaření).

Postup receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme z nich tuhý sníh
  2. Žloutky utřeme s cukrem a změklým tukem do pěny
  3. Pak po lžících přidáváme tvaroh, mléko a dobře promícháme
  4. Nakonec do těsta střídavě po lžících přidáváme a vmícháváme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků
  5. Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme Nutellu (nebo strouhanou čokoládu), do druhé části mícháme nasekané nebo umleté ořechy
  6. Obě těsta střídavě vkládáme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy
  7. Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 50 minut

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.