Ořechové kornoutky s pařížskou šlehačkou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 bílky
  • 16 dkg krupicového cukru
  • 5 dkg hladké mouky
  • 10 dkg mletých ořechů. Pařížská šlehačka:1/4 l šlehačky
  • 2 dkg kakaa
  • 2,5 dkg cukru.

Postup receptu

  1. Z bílků šleháme sníh, po částech přidáváme cukr a pak lehce vmícháme mleté ořechy
  2. Těsto rozetřeme v tenké vrstvě do koleček na vymazaný a vysypaný plech, kde jsme si předem naznačili kolečka o průměru cca 8 cm
  3. Upečeme, horká kolečka podebereme dlouhým nožem a hned stáčíme do tvarů kornoutků
  4. Postupujeme rychle
  5. Pokud nám už kolečka zchladnou a lámou se, trochu je v troubě nahřejeme
  6. Kornoutky před podáváním plníme pařížskou šlehačkou
  7. Příprava pařížské šlehačky: Za stálého míchání šlehačku a ostatní přísady necháme přejít varem
  8. Za častého zamíchání necháme zchladnout a pak vychladíme v ledničce a to nejlépe do druhého dne, pak ušleháme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.