Jednoduché recepty na Oreo dort aneb čokoládové sušenky s bílým krémem v ultimátním dezertu

Tyto sušenky jsou oblíbené po celém světe!

Přidejte se k nám a připravte si dokonalé recepty na sladký dort s kakaovými sušenkami Oreo.

Zkuste je všechny!

Nepečený Oreo dort s tvarohem

Tento dort z Oreo sušenek bez pečení, se vyrábí z tvarohu místo z husté smetany. Je lehčí a trochu zdravější, ale stále chutná skvěle. Jeho výroba navíc zabere méně než 30 minut!

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 13 Oreo sušenek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Na dort

  • 6 Oreo sušenek
  • 250 g sýra Philadelphie
  • 120 g krystalového cukru
  • 300 g nízkotučného tvarohu

Postup

  • Dno formy vyložte pečicím papírem.
  • Rozdrťte 13 Oreo sušenek v kuchyňském robotu na jemné drobky.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.
  • Vysypte je do dortové formy a pevně vtlačte do formy, aby krusta rovnoměrně pokryla dno formy.
  • Smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr v mixéru při vysoké rychlosti, dokud směs nebude hladká a nadýchaná.
  • Přidejte Oreo a míchejte při nízké rychlosti, dokud se Oreo nerozdrtí a rovnoměrně rozmíchají v náplni.
  • Těsto nalijte do dortové formy na povrch kruty.
  • Dejte přes noc do lednice.

K lahodnému dortu s Oreo se skvěle hodí dobrá káva! Tu ale získáte jen z kvalitního automatického kávovaru Delonghi, které jsme pro vás zrecenzovali! Vyberte si ten nejlepší.

Krémový dort ze sýra a tvarohu, ozdobený šlehačkovými špičkami.
Zdroj: janespatisserie.com

Čokoládový dort z Oreo sušenek

Tento jednoduchý, ale působivý recept na dort z čokolády je vrstvený a přelitý šlehačkou s Oreo sušenkami.

Co budeme potřebovat

Na dort

  • 210 g mouky
  • 40 g kakaového prášku
  • 1 ¼ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 240 g krystalového cukru
  • 240 g zakysané smetany
  • 160 ml rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 50 sušenek Oreo
  • 1 l husté smetany
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu

Postup

  • Nastavte rošt trouby do střední polohy a předehřejte troubu na 180 °C.
  • Dna dvou dortových forem vyložte pečicím papírem a vnitřek lehce potřete máslem.
  • Do velké mísy prosejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.
  • Ve střední misce do hladka ušlehejte cukr, zakysanou smetanu, olej, vejce a vanilku.
  • Mokré ingredience zašleháme do suchých.
  • Těsto rovnoměrně rozdělte mezi připravené dortové formy.
  • Pečte, asi 25 minut.
  • Korpusy nechte 15 minut vychladnout ve formách, poté je vyklopte.
  • Korpusy nechte zcela vychladnout, asi 1 hodinu.
  • Na šlehačku opatrně rozkrojte 6 sušenek Oreo na polovinu. Zbývající sušenky nakrájejte na kousky.
  • V mixéru ušlehejte ½ smetany. Přendejte do velké mísy a dejte do lednice.
  • Ve stejné míse mixéru ušlehejte zbývající smetanu, cukr a vanilku, dokud nebude hustá a nadýchaná.
  • Obě dvě šlehačky smícháme dohromady.
  • Přeneste 250 g šlehačky do malé misky a chlaďte, dokud nebudete připraveni na zdobení dortu.
  • Nakrájené Oreos vmícháme do zbylé šlehačky.
  • Na sestavení dortu vyrovnejte dorty zubatým nožem.
  • Umístěte jedno patro na těžký talíř.
  • Navrch dejte asi jednu třetinu šlehačky z Oreo sušenek a rovnoměrně ji rozetřete.
  • Položte druhé patro dortu, a poté zakryjte vršek a boky dortu zbývající šlehačkou s Oreo sušenkami.
  • Dort dejte vychladit, aby sušenky změkli, asi 2 hodiny.
  • Odloženou šlehačku znovu ušlehejte a přendejte do cukrářského sáčku s hvězdicovou špičkou a ozdobte dort dle vašeho uvážení a nakonec ho ozdobte odloženými půlkami sušenek Oreo.
Lahodný dort plný čokolády a rozdrobených sušenek.
Zdroj: somethingswanky.com

Oreo tiramisu

Tento skvělý recept na nepečený Oreo dort s mascarpone krémem vás dostane do kolen! Ochutnejte lahodnou a novou verzi klasického italského dezertu.

Co budeme potřebovat

  • 2 žloutky
  • 50 g krystalového cukru
  • 170 g mascarpone
  • 115 g (husté smetany
  • ½ lžičky vanilky
  • 115 g čerstvě uvařené kávy, vychlazené
  • 20 oreo sušenek (2 celé, zbytek nakrájený tak, aby se vešel do skleničky)
  • kakaový prášek na posypání

Postup

  • V žáruvzdorné míse šlehejte dohromady žloutky a cukr, dokud se zcela nespojí.
  • Umístěte misku nad hrnec s vroucí vodou. Neustále šlehejte žloutek, cukrem asi 8 minut, nebo dokud se cukr úplně nerozpustí.
  • Vyjměte misku a nechte několik minut vychladnout.
  • Po vychladnutí zašleháme mascarpone.
  • V samostatné misce smíchejte smetanu a vanilku a poté vyšlehejte.
  • Jemně vmíchejte šlehačku do směsi s mascarpone, dokud se úplně nespojí.
  • Pro sestavení, začněte vrstvou Oreo sušenky.
  • Oreo rychle ponořte do vychladlé kávy a vložte na dno skleničky.
  • Navrch přidejte 3 lžíce tiramisu náplně a rovnoměrně ji rozetřete. Vršek pak poprášíme kakaem.
  • Tento proces vrstvení opakujte ještě dvakrát.
  • Před podáváním nechte tiramisu z Oreo sušenek asi hodinu vychladit v lednici.

Chcete si pochutnat na italské klasice? Vyzkoušejte jeden z našich skvělých receptů na pravé tiramisu jako z Itálie!

Sklenička plná lahodného krému s křupavými čokoládovými sušenkami.
Zdroj: fooddolls.com

Oreo cheesecake s karamelovou polevou

Když se ptáte na nejlepší recept na Oreo dort, bude to tento! Je to delikátní tvarohový koláč s ořechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplní. Stylově ozdobený kapkami rozpuštěné čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.

Co budeme potřebovat

  • 2 x 137 g balení sušenek Oreo Original
  • 75 g másla (rozpuštěného)
  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 2 lžíce smetany
  • 200 g pekanových ořechů (opečených, nasekaných)
  • 75 g hořké čokolády na vaření (rozpuštěné)

Na náplň

  • 2 x 250 g smetanového sýra
  • 90 g hnědého cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 250 g zakysané smetany

Na polevu

  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 60 ml zahuštěné smetany
  • 75 g hořké čokolády na vaření (rozpuštěné)

Postup

  • Dno a bok formy vymažte tukem, dno vyložte pečicím papírem.
  • Sušenky zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nejsou jemně rozdrcené. Přidejte máslo.
  • Zapracujte, dokud se nespojí.
  • Rovnoměrně zatlačte na dno a po stranách formy. Dejte na 15 minut do lednice.
  • Smíchejte karamely a smetanu v malém hrnci na mírnou teplotu, dokud se nerozpustí.
  • Nalijte je na sušenkový základ. Rovnoměrně posypte 2/3 pekanových ořechů, zbylé si nechte na ozdobu.
  • Při přípravě náplně vraťte formu do lednice.
  • K výrobě náplně smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilku.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, zapracujte, dokud se nespojí.
  • Přidejte zakysanou smetanu.
  • Náplň nalijte do připravené formy.
  • Pečte na 160 °C asi 50 minut.
  • Cheesecake chlaďte v troubě s pootevřenými dvířky po dobu 30 minut.
  • Vyndejte ho na mřížku a nechte dalších 30 minut chladnout, nakonec ho dejte do lednice asi na 4 hodiny nebo přes noc.
  • Chcete-li vytvořit polevu, míchejte karamely a smetanu v malém hrnci na mírnou teplotu, dokud se nerozpustí.
  • Nechte asi 15 minut mírně vychladnout.
  • Cheesecake přelijte teplou polevou. Pomocí lžičky ho ještě pokapejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec posypte zbylými pekanovými ořechy.
Křupavá krusta plná krémové náplně s pekanovými ořechy a čokoládou.
Zdroj: thefirstyearblog.com

Historie sušenek Oreo

Oreo sušenky se staly ikonou 20. století. Od receptů na dezerty, které se šíří internetem až po festivaly s touto sušenkou, je jasné, že svět má pro tuto slavnou svačinu slabost a to od doby, kdy byla vynalezena.

V roce 1898 se několik pekařských společností sloučilo a vytvořilo společnost National Biscuit Company, nazývanou také Nabisco. To byl začátek společnosti, která vytvořila sušenky Oreo.

V roce 1912 mělo Nabisco nápad na nové sušenky, dvě čokoládové placky s bílým krémem vloženým mezi ně.

Společnost Nabisco brzy po jejich vytvoření dne 14. března 1912 zažádá o ochrannou známku.

Když byla sušenka poprvé představena v roce 1912, objevila se jako Oreo Biscuit, který se v roce 1921 změnil na Oreo Sandwich. V roce 1937 došlo k další změně názvu na Oreo Creme Sandwich, než se společnost ustálila v názvu, o kterém bylo rozhodnuto v roce 1974: Oreo Chocolate Sandwich Cookie. Přes horskou dráhu oficiálních změn názvu většina lidí vždy označovala sušenku jednoduše jako „Oreo“.

V roce 2019 se odhadovalo, že od roku 1912 se prodalo 450 miliard sušenek Oreo, čímž se pevně umístily na vrcholu v prodejnosti.

Původní receptura a charakteristický vzhled Oreo se příliš nezměnily, ale Nabisco už roky přichází s novými vzhledy a příchutěmi.

Pokud jde o recepturu Oreo, lahodná náplň, která přispěla k úspěchu sušenky, se změnila minimálně. Vytvořil ho Nabiscoův „hlavní vědec“ Sam Porcello, který je často označován jako „pan Oreo“. Jeho recept na klasický krém se od roku 1912 změnil jen mírně. Nabisco i svět se shodují, že receptura a design Oreo nejsou okoukané, takže je není potřeba něco opravovat. Oreo jsou velmi oblíbené tak, jak jsou, a jistě ještě mnoho let budou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X