Oříškové perníčky

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 50 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg másla
  • 2 vejce
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce mletých oříšků
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření.

Postup receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto
  2. Nenecháváme je odpočinout, ale ihned je vyválíme, těsto se tak lépe zpracovává
  3. Vykrájíme libovolné tvary a klademe je na vymazaný a vysypaný plech nebo plech vyložený papírem na pečení
  4. Teprve na plechu je necháme odpočinout do druhého dne
  5. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem nebo oslazeným mlékem a upečeme
  6. Ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody
  7. Perníčky necháme nejméně 2-3 dny proležet a pak je zdobíme polevou
  8. Při dřívějším zdobení by nám poleva odpadávala

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.