Ingredience
- 3/4 kg rajčat
- 1 kg paprik
- 4 – 6 ks cibule
- 1,5 dcl oleje
- 2 palice česneku
- 6 ks feferonka
- 1/2 balíčku Deka
- 1/2 balíčku mletéto černého pepře
- 1 hovězí a 1 vepřová konzerva ve vlastní šťávě
Postup receptu
- Rajčata spaříme a oloupeme
- Očistíme papriky, feferonky a oloupeme cibule a česnek
- Zeleninu si nakrájíme na menší kusy a pomeleme na mlýnku na maso
- Nakladač Deko prosijeme
- Masové konzervy rozehřejeme a rozmačkáme
-
Pomletou zeleninu si dáme do kastrolu a dusíme odkryté asi 45 – 60 minut
- Přidáme olej, Deko, pepř a připravené maso
- Podusíme opět ještě 15 minut
-
Směs naplníme do menších skleniček a sterilujeme 30 minut při 100°C