Ostružinová marmeláda

Ostružinová marmeláda

Ingredience

  • 1 kg ostružinového protlaku
  • 50 dkg pískového cukru
  • 1,5 g petolu
  • 4 g kyseliny citronové
  • voda podle potřeby.

Postup receptu

  1. Zahradní nebo lesní ostružiny přebereme, po menších dávkách na cedníku propláchneme, nasypeme do kastrolu, rozmačkáme, podlijeme 2 lžícemi vody a rozvaříme
  2. Přes síto přecedíme, protlak dáme do kastrolu a vaříme
  3. Když se objem protlaku zmenší o polovinu, přidáme cukr a petol
  4. Po rozpuštění cukru přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
  5. Vaříme, mícháme a když je marmeláda hustá, plníme jí sklenice
  6. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X