Ostružinová marmeláda. ❤️ Budete potřebovat: 1 kg ostružinového protlaku, 50 dkg pískového cukru, 1,5 g petolu, 4 g kyseliny citronové, voda podle potřeby..
Ingredience
- 1 kg ostružinového protlaku
- 50 dkg pískového cukru
- 1,5 g petolu
- 4 g kyseliny citronové
- voda podle potřeby.
Postup receptu
- Zahradní nebo lesní ostružiny přebereme, po menších dávkách na cedníku propláchneme, nasypeme do kastrolu, rozmačkáme, podlijeme 2 lžícemi vody a rozvaříme
- Přes síto přecedíme, protlak dáme do kastrolu a vaříme
- Když se objem protlaku zmenší o polovinu, přidáme cukr a petol
- Po rozpuštění cukru přidáme kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody
- Vaříme, mícháme a když je marmeláda hustá, plníme jí sklenice
- Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout