Rýže dochucená ovocem jako příloha

Rýže dochucená ovocem jako příloha
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • sůl

Do rýže:

  • 1–2 jablka
  • 2 lžíce rozinek
  • 1 lžička másla

Postup receptu

  1. Rýži propláchneme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a podusíme doměkka
  2. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky
  3. Na pánvi rozhřejeme máslo a kostičky jablek na něm osmahneme
  4. Pak k nim přidáme předem namočené a scezené rozinky a krátce podusíme
  5. Jablka dochutíme špetkou skořice a podle jejich kyselosti můžeme přidat lžičku cukru
  6. Jablečnou směs vmícháme do horké dušené rýže
  7. Podáváme ke kuřecím, krůtím nebo rybím minutkám

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X