Vynikající recepty na rychlé a jednoduché knedlíky z ovoce. Vyzkoušejte všechny varianty!

Co by to bylo za léto bez tolik oblíbených ovocných knedlíků.

Na jejich přípravu máte na výběr z několika druhů těst a několika druhů ovoce, které lze i nahradit zavařeninou nebo povidly.

My si pro vás připravili recepty na ty nejlepší ovocné knedlíky z různých druhů těst.

Můžete si vybrat mezi tvarohovým, bramborovým, kynutým, ale třeba i bezlepkovým.

Užijte si to!

Jahodové knedlíky z tvarohu

Kombinace jahod a jemného tvarohového těsta je bezkonkurenční. Bonusem je rychlá příprava těsta.

INGREDIENCE

  • 500 g měkkého tvarohu (nejlépe balený, ve vaničce je příliš řídký)
  • 5 lžic hrubé mouky
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 4 lžíce dětské krupičky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • jahody
  • tvrdý tvaroh na ozdobu
  • moučkový cukr na posypání
  • máslo na přelití

POSTUP

  1. Ingredience promícháme a vypracujeme těsto.
  2. Vezmeme kus těsta a vytvoříme menší placku.
  3. Do placky zabalíme jahodu.
  4. Do většího hrnce vlijeme vodu a přivedeme k varu.
  5. Vložíme knedlíky a vaříme přibližně 5 minut.
  6. Podáváme zasypané tvarohem, cukrem a polité máslem.
Tvarohové knedlíky s jahodami servírované na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Máme pro vás i další skvělé recepty na knedlíky s tvarohem. Tradiční i netradiční varianty!

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta

Už jste někdy zkoušeli ovocné knedlíky z odpalovaného těsta? Pokud ne, je čas je právě vyzkoušet! Jsou jednoduché a moc dobré.

INGREDIENCE

  • 400 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 4 dl mléka
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • švestky
  • voda
  • sůl

POSTUP

  • Mléko osolíme špetkou soli a necháme vařit, přičemž za stálého míchání přisypeme poloviční dávku mouky a necháme zhoustnout.
  • Odložíme ze sporáku a mícháme do vychladnutí.
  • Potom přidáme po jednom vejci a pokaždé dobře promícháme.
  • Zbylou mouku nasypeme na desku, přidáme k ní vychladlé těsto a spolu zamícháme.
  • Z vypracovaného těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na kousky, které rozmačkáme rukou.
  • Do každého kousku těsta vložíme švestku a vytvoříme kuličky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme přibližně 5 minut.
  • Uvařené knedlíčky vyjmeme sítkem, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme osmaženou strouhankou a promícháme.
  • Před servírováním na talíři posypeme moučkovým cukrem.
Knedlíky ze švestek servírované na talíři.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyzkoušejte i naše další recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak!

Kynuté meruňkové knedlíky

Již trochu pracnější jsou knedlíky kynuté. Vy je však hravě zvládnete a navíc si skvěle pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • meruňky
  • máslo
  • tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr

POSTUP

  1. Do mísy nasypeme mouku.
  2. Vytvoříme důlek a nalijeme do něj trochu mléka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrem a moukou.
  4. Necháme v teple kynout.
  5. Přidáme sůl, vejce a zbytek mléko.
  6. Mícháme a vypracujeme těsto.
  7. Opět necháme chvíli kynout.
  8. Z těsta tvoříme knedlíky, do středu každého vložíme vypeckovanou meruňku.
  9. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 8 minut.
  10. Každý knedlík propíchneme, aby vyšla pára.
  11. Podáváme zasypané tvarohem, cukrem a polité máslem.
Knedlíky z meruněk servírované na talíři s vidličkou, posypané cukrem.
www.dobruchut.aktuality.sk

Jablkové knedlíky z bramborového těsta

Bramborové těsto je méně obvyklé než kynuté či tvarohové. Chuťově je však minimálně stejně dobré a stojí za vyzkoušení.

INGREDIENCE

  • 500 g brambor
  • 150 g hrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • jablka
  • skořice
  • 2 vanilkové cukry
  • máslo
  • tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr

POSTUP

  1. Brambory oloupeme, uvaříme a necháme vychladnout.
  2. Poté je nastrouháme najemno.
  3. Přidáme vejce, krupicový cukr, mouku a špetku soli.
  4. Vypravujeme těsto.
  5. Těsto rozválíme a vykrajujeme čtverečky.
  6. Do každého dáme několik plátků jablek, trochu vanilkového cukru a skořici.
  7. Knedlíky zabalíme.
  8. Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 5 minut.
  9. Podáváme zasypané tvarohem, cukrem a polité máslem.
Bramborové knedlíky s ovocem servírované na talíři s vidličkou a posypané strouhankou.
www.dobrotyzkuchyne.sk

Bezlepkové ovocné knedlíky

Tyto bezlepkové knedlíky neobsahují žádné alergeny a tak jsou vhodné i pro lidi trpící laktózovou intolerancí. Můžete je dle chuti naplnit libovolným ovocem a užít si je!

INGREDIENCE

  • 4 středně velké brambory ( cca 450 g )
  • 180 g přirozeně bezlepkové hladké bílé rýžové mouky
  • 65 g přirozeně bezlepkové hladké kukuřičné mouky
  • 20 g přirozeně bezlepkového kukuřičného škrobu
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • ovoce dle chuti
  • mletý mák, opražená bezlepková strouhanka či kakao na posypání
  • bezlaktózové máslo nebo kokosový olej na přeliltí

POSTUP

  • Brambory se slupkou dáme vařit do dostatečně osolené vody.
  • Po uvaření je necháme vychladnout a následně je na jemném struhadle nastrouháme.
  • Ve větší misce smícháme přirozeně bezlepkovou hladkou bílou rýžovou mouku se stejně přirozeně bezlepkovou hladkou kukuřičnou moukou a kukuřičným .
  • Do směsi mouk vložíme nastrouhané brambory a celá vejce.
  • Těsto mícháme rukou dokud nám nevznikne hladké, pevné těsto, které se jen jemně lepí.
  • Vyhnětený bochník těsta necháme odpočinout po dobu 20 minut (těsto nezakrýváme).
  • Po 20 minutách z těsta s pomocí rukou tvoříme 16 kuliček, které zploštíme a plníme ovocem.
  • Naplněné knedlíky vkládáme do vařící jemně osolené vody.
  • Bezlepkové knedlíky vaříme cca 5 minut pod pokličkou a po vyplutí na hladinu bez poklice 1 minutu ( samozřejmě záleží na velikosti knedlíků ).
  • Uvařené bezlepkové knedlíky opatrně vyjmeme z vody, posypeme mletým mákem, kakem či strouhankou a přelijeme rozpuštěným bezlaktózovým máslem nebo kokosovým olejem.
Švestkové knedlíky na talíři s příborem, posypané mákem.
www.ugazdinky.sk

Krupicové knedlíky s jahodami

Knedlíky se dají připravit i z dětské krupičky a jsou úžasně vláčné! Přelijte je vanilkovou smetanou a jahodovou omáčkou. Delikatesa!

INGREDIENCE

  • 500 ml mléka
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • špetka soli
  • 150 g dětské krupice
  • 1 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g jahod
  • máslo na přelití

Na jahodovou omáčku:

  • 100 g jahod
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na vanilkovou smetanu:

  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g zakysané smetany 16%

POSTUP

  • V hrnci, za stálého míchání uvaříme z mléka, cukru, soli a krupice hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  • Do vlažné kaše zašleháme celé vejce a hmotu navrstvíme na naváženou mouku na pracovní desce.
  • Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na plát.
  • Těsto rozřízneme na čtverce a do středu každého vložíme celou jahodu.
  • V dlaních vypracujeme kuličky a necháme je stranou, dokud nepřipravíme zálivky.
  • V jedné misce smícháme přepůlené jahody s moučkovým i vanilkovým cukrem a vidličkou je rozmačkáme na kaši.
  • V jiné misce utřeme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem.
  • Knedlíky vložíme do vroucí vody, počkáme než vystoupí na povrch a ještě je pár minut povaříme, aby těsto nebylo syrové.
  • Knedlíky scedíme, omastíme trochou rozpuštěného másla a servírujeme přelité vanilkovou smetanou i jahodovou omáčkou.
Knedlíky přelité jahodovou a smetanovou omáčkou, servírované na talíři.
www.recepty.aktuality.sk

Jak si doma navodit příjemné klima uprostřed letních dnů? Mrkněte, jak fungují mobilní klimatizace z našeho velkého testu.

Tipy na servírování ovocných knedlíků

  • Pokud se vám knedlíky nechce plnit, můžete z těsta udělat menší neplněné knedlíky. Ty pak servírujete přelité ovocnou omáčku. Tu vytvoříme svařením ovoce s cukrem.
  • Knedlíky můžeme podávat i přelité pudinkem nebo s kopečkem zmrzliny.
  • Skvělé jsou i posypané nasekanými mandlemi.
  • Knedlíky se mohou polévat ovocnými omáčkami, řídkým oslazeným tvarohem nebo jogurtem.
  • Pokud je chceme omastit, pak jen rozpuštěným máslem.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X