Vychutnejte si osvěžující saláty z ovoce na několik způsobů. Zajímavé kombinace, které vás překvapí!

Dezert, který máte hotový za pár minut, a ještě je zdravý?

Tak přesně takové jsou naše recepty na ovocný salát!

Vyzkoušejte luxusní Ambrosii či salát z avokáda, grepu a fety.

Zaručeně si pochutnáte!

Pomerančový salát s jahodami

Báječná svačinka, která osvěží tělo i mysl. Kombinace slaďoučkých jahod a kyselého pomeranče je navíc neuvěřitelně lahodná!

INGREDIENCE

  • 2 pomeranče
  • 15 jahod
  • 1 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • hrst čerstvé máty

POSTUP

  1. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Jahody pokrájíme na plátky.
  3. Ovoce dáme do mísy.
  4. Pomerančovou šťávu promícháme s cukrem a přelijeme ovoce.
  5. Pečlivě promícháme a posypeme mátou.
  6. Podáváme vychlazené.
Salát z jahod, pomeranče a máty servírovaný na oválném talíři.
www.onceuponachef.com

Salát z tropického ovoce

Tento tropický salát s medovo-limetkovou zálivkou vás uchvátí svým luxusním spojením chutí! Vychutnejte si ho během brunche či jako odpolední svačinku.

INGREDIENCE

  • 1 ananas, nakrájený na kostičky
  • 1 mango, nakrájené na kostičky
  • 1 kiwi, nakrájené na plátky
  • 1/4 šálku borůvek
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 1 lžička máku
  • 2 lžíce kokosových chipsů (volitelné)

POSTUP

  1. Smícháme ovoce ve středně velké misce.
  2. V malé misce prošleháme med, limetkovou šťávu a mák.
  3. Nalijeme na ovoce a jemně promícháme.
  4. Podle chuti ozdobíme kokosovými chipsy.
  5. Ihned podáváme.
Salát z různých druhů ovoce servírovaný v ananasu na talíři.
www.lifeloveandgoodfood.com

Ovocný salát s medovo-vanilkovým jogurtem

Tento jednoduchý a lahodný salát s medem, vanilkou a jogurtem posouvá ovocné saláty na zcela novou úroveň. Přesvědčte se sami!

INGREDIENCE

  • 2 šálky bílého jogurtu bez tuku
  • 2 lžíce medu
  • ½ lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 velké jablko, zbavené jádřinců a nakrájené na malé kostičky
  • 1 šálek (asi 170 g) borůvek
  • 1 šálek (asi 170 g) malin
  • 2 šálky (asi 340 g) jahod, oloupaných a nakrájených na polovinu nebo nakrájených na kostičky
  • 1–2 šálky (170 až 340 g) kuliček bílého hroznového vína, nakrájených na poloviny
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy

POSTUP

  1. Smícháme jogurt, med a vanilkový extrakt.
  2. Dáme stranou.
  3. Smícháme všechno ovoce v servírovací misce.
  4. Pokapeme citronovou šťávou a jemně promícháme.
  5.  Ovoce podáváme v miskách/talířích a zalijeme lžící (nebo dvěma!) jogurtu.
  6. Nebo můžeme smíchat ovoce a jogurt dohromady.
Promíchané ovoce v mističce, ozdobené jogurtem.
www.melskitchencafe.com

Pokud si rádi vyrábíte svůj vlastní jogurt, možná vás budou zajímat naše recenze na ty nejoblíbenější jogurtovače.


Avokádový salát s grepem, krvavým pomerančem a fetou

Osvěžující přílohový salát se skvěle hodí jako doplněk ke kaloricky nabité večeři. Pokud neseženete krvavé pomeranče, použijte obyčejné. Jemně nasekané vlašské ořechy fungují dobře místo granátového jablka. Fantazii se meze nekladou!

INGREDIENCE

  • 1/3 šálku pomerančové šťávy
  • 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce mleté petrželky
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky hrubě mletého pepře
  • 4 středně zralá avokáda, oloupaná a nakrájená na plátky
  • 4 velké červené grapefruity, nakrájené na plátky
  • 2 střední krvavé pomeranče, oloupané a nakrájené na plátky
  • 1/2 šálku jemně nakrájené červené cibule
  • 1/3 šálku semínek granátového jablka
  • 1/3 šálku rozdrobeného sýra feta

POSTUP

  1. Na dresink prošleháme dohromady prvních 8 ingrediencí.
  2. V servírovací misce smícháme avokádo, grapefruit a pomeranče; posypeme cibulí a semínky granátového jablka.
  3. Pokapeme dresinkem.
  4. Navrch dáme sýr.
  5. Hodinu před podáváním dáme zakryté vychladnout do lednice.
Avokádo, grep, krvavý pomeranč, červená cibulka, feta a semínka granátového jablka promíchaná s dresinkem a servírovaná v salátové míse se lžící.
www.tasteofhome.com

Avokádo – superpotravina, ze které se dá udělat spoustu dobrot. Nevěříte? Vyzkoušejte naše slané i sladké recepty s avokádem, které jsou zdravé a plné vitamínů!

Melounový salát s ananasem

Tento barevný salát, který potěší všechny smysly, je krásně osvěžující a v létě vám určitě přijde vhod. Navíc je tak jednoduchý!

INGREDIENCE

  • 1/4 červeného melounu
  • 1/4 žlutého melounu
  • 1/2 ananasu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • hrst nasekané máty

POSTUP

  1. Ovoce oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy.
  2. Přidáme mátu a promícháme.
  3. Zálivku připravíme promícháním medu a citronové šťávy.
  4. Přelijeme ovoce a pečlivě promícháme.
  5. Podáváme.
Různé druhy melounu promíchané s ananasem a ozdobené mátou. To vše serírováno v hlubokém talíři se lžící.
www.healthyseasonalrecipes.com

Salát Ambrosia

Salát Ambrosia je sváteční nepečený dezert se šlehačkou, marshmallow, kokosem, koktejlovými třešničkami, mandarinkami, ananasem a hrozny. Tato pochoutka nesmí chybět na vašem menu!

INGREDIENCE

  • 1 šálek smetany ke šlehání, velmi studené
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 6 šálků duhových mini marshmallows
  • 2 šálky slazeného strouhaného kokosu
  • 1 šálek konzervovaných mandarinek, okapaných
  • 1 šálek koktejlových třešní, opláchnutých a osušených
  • 1 šálek konzervovaného ananasu, scezeného
  • 1 šálek kuliček bílého hroznového vína, nakrájených na poloviny

POSTUP

  1. Smetanu ke šlehání a moučkový cukr ušleháme do šlehačky a poté vmícháme zakysanou smetanu.
  2. Přidejte marshmallows, kokos, mandarinky, třešně, hrozny a ananas.
  3. Před podáváním dáme alespoň na 30 minut do lednice.
Salát se šlehačkou, marshmallow, kokosem, koktejlovými třešničkami, mandarinkami, ananasem a hrozny servírovaný na talíři.
www.dinnerthendessert.com

Inspirujte se také našimi recepty na pohár s ovocem v 5 luxusních verzích!

Salát z meruněk, nektarinky a borůvek

Pošlete děti na borůvky a za odměnu jim naservírujte báječný salát, který po vás budou vyžadovat znovu a znovu!

INGREDIENCE

  • 3 meruňky
  • 1 nektarinka
  • 1 hrnek borůvek
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička medu

POSTUP

  1. Meruňky a nektarinky pokrájíme na kousky a dáme do mísy.
  2. Přidáme borůvky.
  3. Citronovou šťávu osladíme medem a nalijeme na salát.
  4. Pečlivě promícháme a podáváme.
Různé druhy ovoce servírované v mističce.
www.simplyrecipes.com

Ovoce se zároveň hodí jako doplněk do zeleninových salátů. V kombinaci se zeleninou se dobře vyjímají např. jablka, hrušky, grepy nebo meloun.

Pro odvážné zkuste smíchat červený meloun, rukolu, mozzarellu a zakápnout balsamikem. Výsledek vás příjemně překvapí.

Druhy ovoce kombinujte dle ročního období, platí pravidlo, že čerstvé je vždy lepší.

A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X