Ovocný salát s hroznovým vínem

Ingredience

  • 2 hrušky
  • 2 jablka
  • 2 broskve
  • 20 dkg hroznového vína
  • 1 dl pomerančového džusu
  • 1 dl zakysané smetany
  • 1 lžíce cukru
  • citronová šťáva. Na ozdobu: 2 dl šlehačky a čokoládové hoblinky.

Postup receptu

  1. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrájíme na tenké plátky a krátce povaříme v trošce vody s cukrem
  2. Odstavíme a přidáme opláchnuté bobule vína, na tenké plátky nakrájené broskve a podle chuti zakápneme citronovou šťávou
  3. Zalijeme pomerančovým džusem a necháme vychladit
  4. Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu
  5. Porce zdobíme ušlehanou šlehačkou a hoblinkami z čokolády

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.