Ingredience

  • 200 pampeliškových květů
  • 1 litr vody
  • 1 kg cukru
  • 2 citrony.

Postup receptu

  1. Z květů odstříháme zbytky stonků a květy zalijeme studenou vodou
  2. Přidáme dobře omytý
  3. oloupaný a na kolečka nakrájený citron
  4. Jádra z něj vyjmeme
  5. Uvedeme do varu a povaříme 15 minut
  6. Pak necháme květy několik hodin v tomto nálevu louhovat
  7. Přecedíme přes řídké plátno, přidáme cukr a vaříme do rozpuštění cukru a zhoustnutí do hustoty řidšího medu
  8. Horký med ihned naléváme do vymytých skleniček a zavíčkujeme
  9. Uložíme v chladu
  10. Používáme jako klasický med, tzn
  11. na chléb nebo bílé pečivo s máslem, do sladkých pomazánek, do teplých i studených nápojů

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 7 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *