Domácí pampeliškový med s pomeranči

Domácí pampeliškový med s pomeranči
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 250 květů z pampelišek
  • 1 litr vody
  • 1 pomeranč
  • 1/2 lžičky kyseliny citronové
  • 1 kg krystalového nebo krupicového cukru

Postup receptu

  1. Květy opereme ve studené vodě, dáme je do vhodné nádoby a zalijeme studenou vodou
  2. Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme ke květům
  3. Současně přidáme i kyselinu citronovou
  4. Necháme do druhého dne odstát
  5. Pak povaříme asi 20 minut a přecedíme
  6. Do čistého nálevu přidáme cukr a povaříme do rozpuštění cukru a do zhoustnutí na konzistenci medu
  7. Ještě teplý med lijeme do skleniček a ihned zavíčkujeme
  8. Ukládáme v chladu
  9. Používáme do čajů, do ostatních nápojů, do pomazánek i do pečiva
Komentáře
  1. Pamatam,ako sme ho doma robievali,ked sme mali plnu zahradu pupav.Tomu je uz viac ako 16 rokov,moje deti ho milovali…Zijem u protinozcov a pupavu som este nestretla.Ked ju najdem,uvarim urcite tento med.

  2. prosím vás chci dělat med,ale nevím jestli mám ty květy dát celé nebo mám jen ten žlutý vnitřek děkuji Hela

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X