Recept: Pampeliškový salát s ředkvičkami

Ingredience

  • 20 dkg pampeliškových lístků
  • 2 svazečky ředkviček
  • 2 natvrdo vařená vejce. Zálivka: 1 lžíce octa
  • 4 lžíce oleje
  • trochu hořčice
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Omyté a v utěrce osušené lístky pampelišek nadrobno natrháme, malé necháme vcelku
  2. Ředkvičky důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nahrubo nastrouháme
  3. Olej, ocet, hořčici, sůl a pepř mícháme, až se vše spojí do hladké zálivky
  4. Zálivkou ihned salát přelijeme
  5. Podáváme s pečivem a se půlkou vařeného vejce nebo posypané sekanými vejci
  6. Obměna: Vařená vejce můžeme nahradit sekanou šunkou nebo nahrubo nastrouhaným sýrem

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 6 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *