Panádlová polévka

Panádlová polévka
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 3 tvrdší housky
  • 1/4 l vody
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • kmín
  • sůl
  • 1/4 l mléka
  • kousek másla
  • 1/2 l vody nebo vývar
  • 1 bílek
  • 1 žloutek.

Postup receptu

  1. Nakrájené housky namočíme asi na hodinu do studené vody
  2. Potom je dáme vařit do 1/2 l vody, přidáme sůl, mrkev a celer v celku, petrželku, kmín a vaříme až je zelenina měkká
  3. Mrkev a celer vyjmeme
  4. Přidáme mléko, petrželku, máslo a vše rozmixujeme
  5. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky
  6. Prohřejeme, přidáme rozšlehané vejce a sekanou petrželku
  7. Obměna: Kromě mrkve a petržele můžeme přidat i další zeleninu – květák, kedlubny, celer a nakonec buď pokrájet do polévky nebo rozmixovat s rozvařenými houskami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.