6 oblíbených receptů s pangasem. Vychutnejte si jemné maso bez kostí!

Chcete trochu obměnit svůj jídelníček a připravit si nějakou zdravou a chutnou rybu?

Pak se inspirujte našimi recepty na pangasia 6x jinak.

Jeho předností je to, že má jen velmi málo kostí.

Můžete ho smažit v těstíčku, péct v troubě či zabalit do slaniny a orestovat na pánvi.

Dobrou chuť!

Pečený pangasius v troubě

Připravte si pangase třeba v troubě, s trochou česneku, citrónové šťávy a kurkumy. Je to jednoduché a přitom tak dobré!

Ingredience

  • 2 ks filetů pangasius
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • kurkuma

Postup

  1. Pangase omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  2. Potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou.
  3. Přidejte česnek a koření a nechte 2 hodiny v lednici uležet.
  4. Pangase přemístěte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a poklaďte tenkým plátkem másla.
  5. Pečte na 190 °C asi 15 – 20 minut.
  6. Pečený pangasius se podává s opékanými bramborami, bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Ryba z trouby, s trochou česneku, citrónové šťávy a kurkumy, servírovaná na tácu s plátky citronu a čerstvou petrželkou.
www.shahzadidevje.com

Inspirujte se také našimi zdravými a chutnými recepty z rybích filet na 5 způsobů!

Smažený pangas v sýrovém těstíčku

Děti často nechtějí jíst rybu, protože s ní mají mnoho práce, když vybírají malé kostičky. Tato nevýhoda u pangasia odpadá. Připravte si ho tentokrát obalovaného v těstíčku ze sýru a petrželky, je to lahůdka!

Ingredience

  • 600 g pangasia
  • 100 g hladké mouky
  • 150 g najemno nastrouhaného eidamu
  • 2 vejcem
  • 2 dcl mléka
  • 150 g solamylu
  • 1 hrst posekané petrželky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Z mouky, eidamu, vajec, mléka, solamylu a posekané petrželky si připravte těstíčko.
  2. Filety pangasia osolte, opepřete, obalte v těstíčku a osmažte na rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Podávejte s bramborou kaší nebo vařeným bramborem.
Smažená ryba v těstíčku ze sýru a petrželky, nakrájená na kousky.
www.flavorquotient.com

Pangasius ve slanině

Filet z pangase zabalený ve slanině je jedno z nejjednodušších jídel, které si z ryby můžete připravit a zároveň patří mezi ty nejchutnější. Slanina, která obsahuje hodně tuku, zabrání vysychání ryby při vaření a dodá jí chuť.

Ingredience

  • 4 kusy filetu z pangase
  • 2 balíčky slaniny
  • 3 lžíce oleje

Postup

  1. Pokud máte filety mražené, rozmrazte je, omyjte a poté osušte papírovými utěrkami.
  2. Pokuste se odstranit co nejvíce vody.
  3. Každý filet zabalte do slaniny tak, aby se proužky slaniny mírně překrývaly, takže je nebudete muset držet pohromadě párátky.
  4. Na 1 filet použijte 3-4 proužky slaniny.
  5. Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej.
  6. Opékejte každou stranu filetu obaleného ve slanině po dobu 5-7 minut nebo do zlatohnědé barvy.
  7. Podávejte s oblíbenou přílohou ještě horké.
Ryba zabalená ve slanině, podávaná s chřestem a stroužky česneku.
www.foxyfolksy.com

Máme pro vás i další delikatesy v podobě luxusních receptů na ryby na grilu. Vyzkoušejte je všechny!

Pangas se zeleninou a citrónem

Na toto barevné jídlo je radost pohledět, je zdravé, rychlé a snadné na přípravu. Co víc si od jídla přát!

Ingredience

  • 4 filety pangase
  • 1 rajče, nakrájené na kousky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 5 kousků citronu
  • 70 gramů oliv
  • přidejte podle své chuti: bazalku, černý pepř, rozmarýn, koriandr
  • máslo
  • šťáva z půlky citronu

Postup

  1. Na pánvi rozpusťte trochu másla a vložte do něj všechnu zeleninu.
  2. Duste pár minut.
  3. Směs odložte stranou.
  4. Na další pánev položte filety pangase, posypte kořením a zalijte citronovou šťávou.
  5. Zalijte je dušenou zeleninou a citronem.
  6. Pečte z jedné strany 5 minut a poté ještě 5 minut z druhé strany.
  7. Užijte si to!
Nakrájená ryba, servírovaná na talíři se zeleninou.
www.youreverydayfish.com

Pangas s česnekem a kajenským pepřem

Jednoduchý oběd nebo večeře v podobě ryby s česnekem a kajenským pepřem, který bude mít hotový raz dva a všichni si na něm pochutnáte!

Ingredience

  • 800 g pangase
  • trochu česneku
  • 8 lžic kajenského pepře
  • trochu soli
  • olivový olej
  • máslo a čerstvá petrželka k podávání

Postup

  1. Rybu promíchejte se solí, kajenským pepřem a prolisovaným česnekem.
  2. Dejte do mísy, promíchejte s olejem a nechte asi 1 hodinu odstát.
  3. Poté společně s olejem opečte na pánvi krátce z obou stran.
  4. Pak pánev dejte na střední mřížku do trouby a pečte 35 minut při 80 °.
  5. Filety podávejte s máslem a čerstvou petrželkou.
Ryba pečená s kajenským pepřem a česnekem, servírovaná na talíři s bramborami a zeleninou, s vedle položeným příborem.
www.youreverydayfish.com

Vyzkoušejte i naše chutné recepty na štiku aneb ochutnejte zase jinou rybu!

Smažené rybí tacos

Inspirujte se tímto delikátním receptem na tacos ze smaženého pangasia, čerstvé zeleniny a lahodného salátu coleslaw. Užijte si rybu zase na trochu jiný způsob!

Ingredience

  • 2 filety pangasia
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 šálek jemně mleté ​​kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku mléka
  • 1/2 šálku rostlinného oleje
  • 4 malé tortilly
  • 1/2 lžíce másla (volitelně)
  • 1/4 šálku červené papriky, nakrájené na tenké plátky
  • 1/4 šálku sladké cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1/2 šálku salátu coleslaw

Postup

  1. Filety osušte a nakrájejte na 5-8 cm proužky.
  2. Bohatě dochutťte solí a pepřem.
  3. Na hluboký talíř prosejte kukuřičnou krupici a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  4. V široké mělké míse šlehejte vejce a mléko, dokud se nespojí.
  5. Proužky filé namáčejte do vaječné směsi z obou stran a nechte okapat přebytečnou směs.
  6. Lehce filé zatlačte do kukuřičné mouky, dokud nebude rovnoměrně obalené.
  7. Přebytek setřeste.
  8. Přidejte rostlinný olej do horké pánve.
  9. Když je olej rozpálený, přidejte rybu.
  10. Je-li to nutné, pracujte po dávkách a smažte ryby, dokud nebudou dozlatova opečené z obou stran.
  11. Sundejte z ohně a nechte okapat na papíře.
  12. Lehce dochuťte solí a pepřem dle libosti.
  13. Ogrilujte tortilly z obou stran, dokud se na nich neobjeví zlatohnědé fleky nebo je opečte z obou stran na másle na pánvi dozlatova.
  14. Sestavte tacos tak, že na opečené tortilly položíte plátky smažené ryby, papriku a cibuli a poklaďte coleslawem.
  15. Pokud chcete, vymačkejte na tacos šťávu z limetky.
Smažená rybí proužky servírované na tortillách s čerstvou zeleninou a coleslawem.
www.rastellifoodsgroup.com

Pangase můžeme také zapékat, velmi dobře se kombinuje a doplňuje se smetanou, zeleninou, s uzeninou, bylinkami, sýry, brambory, zapékacími omáčkami.

Příprava před vařením

  • Pangas se prodává mražený a upravený na různě velké filety.
  • Před kuchyňskou úpravou si tyto filety pak jen přizpůsobíme účelu.
  • Necháme je jen částečně povolit, nerozmrazujeme zcela, protože pak pustí příliš mnoho vody včetně šťávy z masa.
  • Pak je opláchneme, osušíme a nakrájíme na porce podle potřeby.
  • Maso před úpravou osolíme, okořeníme a tím je pangasius připraven k tepelné úpravě.

Vhodné koření na pangase

  • U rybího masa je vždy vhodnější použít spíše bylinkové koření, jako je tymián, oregano nebo rozmarýn nebo využít kořenících směsí jako je například provensálské koření.
  • Pro recepty se zvlášť jemnou chutí někdy stačí jen pažitka, petrželka nebo cibulková nať.
  • Chceme-li naopak mít chuť výraznější, tak použijeme ostřejší koření a dochucující přípravky jako je hořčice, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné přípravky.
  • Ztěchto přípravků také můžeme připravit rychlou omáčku, kterou porce přeléváme při podávání.

A jak se recepty na pangase povedly vám? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X