Recept na poctivou pařížskou šlehačku

Recept na poctivou pařížskou šlehačku
Doba přípravy: 15 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 5 dkg hořké čokolády nebo 2 lžíce kakaa a 1 lžíce moučkového cukru

Postup receptu

  1. Šlehačku vlijeme do kastrůlku, přidáme 5 dkg (půl tabulky) nastrouhané hořké čokolády a vaříme až k bodu varu
  2. Pak ihned odstavíme a vychladíme
  3. Necháme alespoň 6 hodin, nejlépe však do druhého dne, vychladit a odstát v chladničce, pak vyšleháme
  4. Místo čokolády můžeme dát 2 lžíce kakaa a 1 lžíci moučkového cukru
Komentáře
  1. Chtěla bych se zeptat, když chci mít jen bílou šlehačku pařížskou, nelze tam pro tuhost něco přidat? Mám ji vždy řidší než hnědou, tu mám vždy pěkně tuhou a hutnou.Nebo mám tu bílou déle šlehat? Ale mám strach, aby se mi nesrazila. Děkuji Jana.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X