Pařížská šlehačka

Ingredience

  • 1 šlehačka
  • 5 dkg hořké čokolády nebo 2 lžíce kakaa a 1 lžíce moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Šlehačku vlijeme do kastrůlku, přidáme 5 dkg ( půl tabulky) nastrouhané hořké čokolády a vaříme až k bodu varu
  2. Pak ihned odstavíme a vychladíme
  3. Necháme alespoň 6 hodin, nejlépe však do druhého dne vychladit a odstát v chladničce, pak vyšleháme
  4. Místo čokolády můžeme dát 2 lžíce kakaa a 1 lžíci moučkového cukru

Komentáře

  1. Chtěla bych se zeptat, když chci mít jen bílou šlehačku pařížskou, nelze tam pro tuhost něco přidat? Mám ji vždy řidší než hnědou, tu mám vždy pěkně tuhou a hutnou.Nebo mám tu bílou déle šlehat? Ale mám strach, aby se mi nesrazila. Děkuji Jana.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.