Luxusní recepty na pařížské rohlíčky 4 x jinak! Jaký z nich vyzkoušíte jako první?

Jestli jste milovníci krémů a čokolády, tyto recepty na pařížské rohlíčky jsou pro vás to pravé ořechové, a to v úplném slova smyslu.

Vychutnejte si jednoduché ořechové těsto, které je pokryto dokonalým čokoládovým krémem a vše je završeno čokoládovou polevou!

Už se vám sbíhají sliny? Mě tedy rozhodně!

Nemůžu se dočkat Vánoc, až si tuhle dobrotu upeču alespoň ve dvou várkách!

Tradiční pařížské rohlíčky

Tento recept na luxusní cukroví s nadýchaným čokoládovým krémem prostě nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvním soustem! Vyzkoušejte sami!

Co budeme potřebovat

  1. 2 vejce
  2. 200 g vlašských ořechů (mletých)
  3. 200 g moučkového cukru
  4. Lžíce hladké mouky
  5. 250 g čokoládové polevy (asi 1 balení – tmavé)

Na krém

  1. Vejce
  2. 80 g krupicového cukru
  3. 20 g kakaa
  4. 160 g másla

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem
  3. V míse si vyšleháme vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku
  4. Vše společně důkladně promícháme a vzniklým těstem naplníme cukrářský́ sáček (nebo pevná igelitový pytlík a ustřihneme jeden roh)
  5. Přímo na plech tvarujeme rohlíčky
  6. Plech s rohlíčky pečeme do světle hnědé barvy asi asi 20 minut
  7. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále měkké na dotek
  8. Ještě̌ zatepla je sundáme z plechu a necháme vychladnout
  9. V hrnci si přivedeme k varu vodu a na něj položíme nejlépe skleněnou mísu, nebo jakoukoliv ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny
  10. Vyklepneme do ní vejce, přidáme krupicový́ cukr a kakao
  11. Směs spolu vyšleháme, dokud nevznikne krém
  12. Poté ho sundáme z vodní lázně a necháme ho lehce vychladnout
  13. Když trochu vychladne, zašleháme do něj máslo
  14. Krém dáme vychladit
  15. Rohlíčky rozložíme na pracovní plochu
  16. Část krému dáme do cukrářského sáčku a rychle jím ozdobíme rohlíčky
  17. Krém má tendenci, vlivem tepl, povolovat a stékat, proto pracujeme rychle a ozdobené́ rohlíčky opět důkladně̌ necháme vychladit
  18. Nakonec je namáčíme v čokoládové polevě
Skvělé nadýchané těsto s krémem ze šlehačky a čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Pařížské rohlíčky z bílků

Křehounkého těsta v tomto cukroví dosáhneme jen díky bílkům. Ten vytvoří nadýchaný obláček, který nese lahodný krém z čokolády!

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 200 g bílků
  2. 400 g cukru krupice
  3. 200 g moučkového cukru
  4. 200 g vlašských ořechů (mletých)
  5. Špetka skořice
  6. Špetka soli

Na náplň

  1. 500 ml smetany ke šlehání
  2. 140 g cukru krupice
  3. 200 g hořké čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
  4. 100 g kakaa
  5. 75 g másla

Na polevu

  1. 400 g hořké čokolády
  2. 80 g kokosového oleje

Postup

  1. Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni
  2. Cukr musí být úplně rozpuštěn
  3. Bílkovou směs sundáme z vodní lázně a mixérem jí vyšleháme zcela dotuha
  4. Když je sníh tuhý a tvoří špičky, tak ho necháme vychladnout na pokojovou teplotu
  5. Do bílků opatrně přimícháme namleté vlašské ořechy, skořici a moučkový cukr
  6. Těstem na pařížské rohlíčky naplníme zdobící sáček a na plech vyložený papírem tvarujeme rohlíčky
  7. Plechy s rohlíčky vložíme do trouby a pečeme asi 2 hodiny při 90 stupních
  8. Poté je v troubě necháme vychladnout
  9. Na náplň si smícháme všechny suroviny, kromě čokolády, a za stálého míchání je asi 1-2 minuty vaříme
  10. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme
  11. Krém dáme do lednice, přes noc, ho odpočinout
  12. Druhý den krém maličko nahřejeme a vyšleháme ho znovu dohladka
  13. Pomocí zdobícího sáčku rohlíčky krémem v sáčku zdobíme a poté je umístíme do lednice, aby krém mohl ztuhnout
  14. Pařížské rohlíčky nakonec namáčíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme rozpustili a dobře smíchali s olejem
  15. Rohlíčky poté skladujeme na suchém a chladném místě

Jestli milujete cukroví, které je máčené v pořádné vrstvě čokolády, pod kterou se nachází to nejkřupavější a nejjemnější těsto, jaké si dokážete představit, tak potom vám nezbývá nic jiného než se pustit do těchto receptů na išelské cukroví! Jejich chuť je naprosto famózní a já vám garantuje, že pokud jste o něm až do teď neslyšeli, tak ho teď budete slýchat v každý předvánoční čas, protože bez něj vánoční tabule už nebude to pravé.

Dokonalé vánoční cukroví z bílků a čokoládovo smetanovým krémem.
Zdroj: kuchynalidla.sk

Ořechové rohlíčky s pařížským krémem

Základ z ořechového těsta a na něm jemný krém. Nejjednodušší recept je tady! Takže pokud nemáte dostatek času nebo se vám nechtějí trávit nekonečné hodiny v kuchyni u trouby, upečte si tento pařížské rohlíčky!

Co budeme potřebovat

Na rohlíčky

  1. 420 g hladké mouky
  2. 280 g mletých vlašských ořechů
  3. 140 g moučkového cukru
  4. 280 g másla (nakrájené na kostičky, změklé)
  5. Lžíce kakaa
  6. Lžička nastrouhané citronové kůry
  7. 2 žloutky

Na krém

  • Plechovka karamelového Salka
  • 250 g másla
  • Čokoládová poleva na ozdobu

Postup

  1. Troubu si předehřejeme ne 180 stupňů
  2. Ve velké míse si společně smícháme mouku s mletými ořechy a cukrem
  3. Poté postupně přidáváme na kostičky nakrájené změklé máslo a zbylé ingredience
  4. Vzniklé těsto dáme do lednice odpočinout alespoň na 30 minut
  5. Poté těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme rohlíčky
  6. Pokud nemáte vykrajovátko na rohlíčky, z těsta odebírejte malé kuličky, ze kterých tvarujeme rohlíčky
  7. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je péct do předehřáté trouby
  8. Pařížské rohlíčky pečeme asi 10 minut
  9. Mezitím si připravíme pařížský krém
  10. Salko si vyšleháme s máslem, do jemného krému
  11. Krémem poté naplníme cukrářský pytlík a jím zdobíme upečené rohlíčky
  12. Rohlíčky s krémem umístíme do lednice a necháme krém ztuhnout
  13. Nakonec je namáčíme v čokoládě a opět je necháme na chladném místě ztuhnout
Křehké rohlíčky plné lahodné chuti s kakaovou polevou a krémem z čokolády.
Zdroj: inspiracie.sk

Croissant s pařížským krémem

Čokoládové croissanty se smetanovou náplní s čokoládou jsou tou nejjednodušší snídaní, kterou můžete udělat. Pokud nejste velkým fanouškem smetanového sýra, snižte množství, nebo ho zcela vynechejte a nahraďte ho tučným nebo polotučným tvarohem či zakysanou smetanou.

Co budeme potřebovat

  1. Balení listového těsta
  2. 120 g smetanového sýra
  3. 60 g čokolády

Postup

  1. Balení listového těsta si rozválíme
  2. Poté jednotlivé pláty nakrájíme na dlouhé obdélníky, ty rozkrájíme na menší čtverce a ty rozkrájíme na trojúhelníky
  3. Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme vystydnout
  4. Jakmile je čokoláda vychladlá smícháme jí s krémovým sýrem
  5. Čokoládovou náplní plníme trojúhelníky z těsta v nejširším místě a těsto srolujeme
  6. Rohlíčky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby
  7. Pečeme je na 180 stupňů 11-13 minut
  8. Před podáváním je necháme vychladnout
Nadýchané listové těsto upečené jako croissant plněné krémem z čokolády a sýru.
zdroj: bakedbyanintrovert.com

Pařížský krém

Co budeme potřebovat

  1. 125 g másla
  2. 250 ml smetany ke šlehání
  3. 75 g krystalového cukru
  4. Lžíce kvalitního kakaa
  5. 100 g čokolády na vaření

Postup

  1. Cukr smícháme s kakaem
  2. Smetanu si vlijeme do hrnce a začneme jí pozvolna zahřívat
  3. Trochu teplé smetany přilijeme k cukru s kakaem a společně rozmícháme na kašičku
  4. Kašičku přidáme do směsi na plotně
  5. Za stálého míchání čokoládovou smetanu přivedeme k varu
  6. Minutku vaříme a poté odstavíme z plotny
  7. Přidáme nakrájené kusy čokolády a mícháme, dokud nevznikne hladká směs
  8. Za občasného míchání, necháme čokoládovou směs vychladnout
  9. Poté pařížský krém uložíme do ledničky na minimálně 12 hodin
  10. Nakonec vychlazenou směs vyšleháme elektrickým mixérem do hladkého krému

Když už víte jak si připravit prvotřídní pařížskou šlehačku, tak si rovnou upečte tento skvělý pařížský dort a hned ho s ní ozdobte!

Pařížská šlehačka

Co budeme potřebovat

  1. 1 l smetany ke šlehání (33 % tuku)
  2. 400 g hořké čokolády (minimálně 60 % kakaa)

Postup

  1. Smetanu si na plotně zahřejeme
  2. Poté přidáme na kousky nakrájenou čokoládu
  3. Teplotu pod smetanou vypneme a čokoládu necháme rozpustit
  4. Pařížskou šlehačku necháme vychladnout a uložíme jí do lednice přes noc
  5. Druhý den krém vyšleháme
  6. Šlehačku necháme řídkou a dokončíme její šlehání ručně za pomocí metličky, aby nedošlo k přešlehání

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X