Netradiční bezmasý guláš z patisonu

Netradiční bezmasý guláš z patisonu
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 větší patisony
  • 2 cibule
  • 1 l masového vývaru (i z masoxu)
  • zakysaná smetana
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • mletá sladká paprika
  • špetka pálivé papriky nebo chilli koření
  • sůl
  • mletý pepř

Postup receptu

  1. Patison oloupeme a nakrájíme ho na kostky
  2. Na sádle nebo oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a přidáme na kostičky nakrájený oloupaný patison
  3. Podlijeme vývarem a dusíme, až je patison měkký
  4. Guláš pak zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v zakysané smetaně
  5. Osolíme, opepříme a dokořeníme špetkou chilli koření
  6. Příloha: těstoviny, noky, pečivo

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X