PATIZON JAKO MINUTKA

Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1

Ingredience

  • patizon
    cibule
    vajíčko
    sůl,koření
    pro fajnšmekry:
    šunka,Niva
    příloha:
    brambory

Postup receptu

  1. Patizon,pokud je mladý,stačí umýt a nakrájet na plátky cca 2 cm silné
  2. Starší nutno oloupat
  3. Dát na středně rozpálený olej na pánvičce a smažit,až zesklovatí
  4. Zatím nakrájet NAJEMNO cibuli
  5. Otočit a posypat cibulí
  6. Rozhrnout tak,aby tvořila hráz po obvodu plátku
  7. OPATRNĚ vyklepnout vajíčko a pod pokličkou nechat tak dlouho,aby bylo na hniličko
  8. Pomazat hořčicí,cikánskou omáčkou
  9. VARIANTY:
    1)Po otočení dát nejprve plátek šunky a potom pokračovat
    2)Vajíčko lze posypat strouhanou Nivou
    3)Plátek po otočení rovnou posypat strouhanou Nivou
    Dalším variantám se meze nekladou!
    PŘÍLOHA:
    Nejlépe vařené brambory

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.