Chutný patison dělaný jako rychlá minutka

Chutný patison dělaný jako rychlá minutka
Doba přípravy: 20 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 1

Ingredience

  • patison
  • cibule
  • vajíčko
  • sůl
  • koření

Pro fajnšmekry:

  • šunka
  • Niva

Příloha:

  • brambory

Postup receptu

  1. Patison, pokud je mladý, stačí umýt a nakrájet na plátky cca 2 cm silné
  2. Starší nutno oloupat
  3. Dát na středně rozpálený olej na pánvičce a smažit, až zesklovatí
  4. Zatím nakrájet najemno cibuli
  5. Otočit a posypat cibulí
  6. Rozhrnout tak, aby tvořila hráz po obvodu plátku
  7. Opatrně vyklepnout vajíčko a pod pokličkou nechat tak dlouho, aby bylo na hniličko
  8. Pomazat hořčicí, cikánskou omáčkou
  9. Obměny: po otočení dát nejprve plátek šunky a potom pokračovat, vajíčko lze posypat strouhanou Nivou, plátek po otočení rovnou posypat strouhanou Nivou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X