Pažitková omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Jiška: 50 g mouky
  • 4 lžíce tuku
  • 0,5 l vývaru a trocha soli a pepř
  • a najemno mńakrájená pažitka.

Postup receptu

  1. Uděláme nejprve jišku kde rozehřejeme tuk a pak pomalu přidáváme mouku a nakonec zalíváme vývarem po troškách, aby se neudělaly hrudky
  2. Pažitku přebereme, opereme pod tekoucí vodou, jemně ji usekáme a přidáme do hotové světlé zahuštěné omáčky 2 polévkové lžíce a nebo jak kdo má rád
  3. K této omáčce je výborné kuřecí maso na prudko

Sdílejte svým přátelům:

4.3 (86.67%) 3 votes

Komentáře

  1. no když jsem to zahlídla pažitkouvou omáčku?Nedokázala bych jsi to představit. po vyzkoušení jsme velnmi mile překvapená, je to božské jen bych tma dala víc té pažitky.

  2. U nás makovce dělá jenom naše babička já to neumím a ani se mě se přiznám nechce nic dělt co se týče buchet:(

  3. Já zase makový závin a je to mooc jednoduché, vždycky ho udělám na víkend ať máme na snídani a ot je pošušňáníčko:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00