Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Jiška: 50 g mouky
- 4 lžíce tuku
- 0,5 l vývaru a trocha soli a pepř
- a najemno mńakrájená pažitka.
Postup receptu
- Uděláme nejprve jišku kde rozehřejeme tuk a pak pomalu přidáváme mouku a nakonec zalíváme vývarem po troškách, aby se neudělaly hrudky
- Pažitku přebereme, opereme pod tekoucí vodou, jemně ji usekáme a přidáme do hotové světlé zahuštěné omáčky 2 polévkové lžíce a nebo jak kdo má rád
- K této omáčce je výborné kuřecí maso na prudko
no když jsem to zahlídla pažitkouvou omáčku?Nedokázala bych jsi to představit. po vyzkoušení jsme velnmi mile překvapená, je to božské jen bych tma dala víc té pažitky.
U nás makovce dělá jenom naše babička já to neumím a ani se mě se přiznám nechce nic dělt co se týče buchet:(
Já dělám klasicky kynutky s makovkou a jsou jednoduché a dobré:)
Já zase makový závin a je to mooc jednoduché, vždycky ho udělám na víkend ať máme na snídani a ot je pošušňáníčko:)
makovou bábovku u nás zbožnují uplně všichni i Max náš pejsek