Recept: Pažitková omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Jiška: 50 g mouky
  • 4 lžíce tuku
  • 0,5 l vývaru a trocha soli a pepř
  • a najemno mńakrájená pažitka.

Postup receptu

  1. Uděláme nejprve jišku kde rozehřejeme tuk a pak pomalu přidáváme mouku a nakonec zalíváme vývarem po troškách, aby se neudělaly hrudky
  2. Pažitku přebereme, opereme pod tekoucí vodou, jemně ji usekáme a přidáme do hotové světlé zahuštěné omáčky 2 polévkové lžíce a nebo jak kdo má rád
  3. K této omáčce je výborné kuřecí maso na prudko

Sdílejte svým přátelům

4.3 (86.67%) 3 votes

No Comments

  • no když jsem to zahlídla pažitkouvou omáčku?Nedokázala bych jsi to představit. po vyzkoušení jsme velnmi mile překvapená, je to božské jen bych tma dala víc té pažitky.

  • U nás makovce dělá jenom naše babička já to neumím a ani se mě se přiznám nechce nic dělt co se týče buchet:(

  • Já zase makový závin a je to mooc jednoduché, vždycky ho udělám na víkend ať máme na snídani a ot je pošušňáníčko:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *