Pažitkový koláč

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 30 dkg hladké mouky
  • půl lžičky soli
  • 15 dkg změklého másla nebo tuku
  • asi 1,2 dl vody. Náplň: 20 dkg tvarohu
  • 10 dkg smetany
  • 4 žloutky
  • sekaná pažitka
  • sníh ze 4 bílků
  • sůl.

Postup receptu

  1. Zpracujeme těsto a necháme je v chladu odpočinout
  2. Vyváleným těstem vyložíme vymazanou kulatou formu, spodek propícháme vidličkou a 10 minut předpečeme
  3. Mezitím ušleháme 20 dkg měkkého tvarohu s 10 dkg smetany, 4 žloutky a nasekanou pažitkou
  4. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků a směsí přikryjeme předpečený koláč
  5. Pečeme dalších 30 minut a podáváme teplé

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.