Doba přípravy: 100 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 celá kachna
- sůl
- kmín
- 2 sklenice sterilovaného zelí
- 5 lžic vepřového sádlo syrové“>sádla
- trocha mouky
- 3 lžíce cukru
- 1 cibule
- 2 válečky bramborového knedlíka.
Postup receptu
- Připravenou kachnu osolíme, okmínujeme, dáme na pekáček, zalijeme vodou a upečeme
- Zelí okmínujeme, zalijeme vodou a dusíme doměkka
- Na sádle zpěníme cibulku, poprášíme moukou a jišku vmícháme do zelí
- Dle chuti okyselíme nebo přidáme cukr
- Bramborový knedlík buď koupíme a nebo si ho uděláme po domácku
- příprava 1 kg brambor, které uvaříme a rozmačkáme přidáme asi 7 lžic hrubé mouky a 2 vejce vytvoříme hmotu a děláme knedle
- Vaříme je ve vroucí vodě asi 10 minut
Pečení kachny je docela zdlouhavé a vy tady píšete, že celková doba je 100 minut? Ale kachna se peče 3 hodiny určitě. Samozřejmně se to bere i podle velikosti kačeny.
To máte pravdu, že to trvá dlouho pečení kačeny, někdo ji peče pozvolna i 5 hodin. Je to výborné jídlo naše tyúické n akteré jse hrdi. My si tu dobrotu dopřáváme každý měsíc kdyý´ž to jde.
Už celou kačenu nepeču je to zbytečně dlouhé nadělám ji na části a je to rychlejší a na chuti se nic nemění:)
Na části to děláme odjakživa je to opravdu rychlejší sice to nemá tu atmosféru, když vydíte na otm pekáči celou krásnou zlatou kačenku, ale či co i takhle si pošmáknou všichni.
No určitě je to rychlejší a neni tak suchá ta kačena je to víc ponořené v tom omastku.
Zkusila jsme k tomu udělat na sytl halušky a to byl nářez fakt dobrý:)
jo halušky jsou jak bramborové knedle jen je to trošku jinak udělané tvarově:)A já peču jen kačení stehýnka dají se koupit, takže pečení je kratší:)
Zítra jdu právě péct poprvé kachničku, tak do ní jdu podle vašeho receptu:)držte mě palce:)
Tento recept mohu jen a jen chválit:) jednoduchost a přitom je to tak hrozně dobré!
Ano přesně vše zaráz a neni žádné nádobí nic navíc to se mě líbí:)
Vždycky kachnu porcuji je to rychlejší a více propečenější a dát to vše dohromady je výbornej tip děkujeme receptům.
KAČENKU BUDU DĚLAT TENTO VÍKEND A CELÁ RODINAK SE UŽ TĚŠÍ.)
určitě udělám recept podle Vás snad se mě to povede díky Léňa.
Jo je to skvělej a rychelj recept díky moc nemám ráda složité procesy s vařením.
Poprvé jsem pokl kačenu a řídil jsem se podle receptu a příspěvku a dopadlo to super, jen jsem k ní dal péct kousek bůčku. no super a děkuji. jirka
přidla jsem ze své tvorby fotečky kachna a knedlíčky domácí bomba
Dnes jsem se rozhola upéct kačku.Vybrala jsem si Váš recept,protoža je fakt jednoduchý.Peču ji 1,5h vcelku a pak ji roztříhnu a dopékám další hodinu odkrité,aby měla tu pravou kurčičku.Mnam už se na ni moc těším!červené zelí a dělám svuj bramb.knedlík.
Ahoj:)Tak jsem ji teď šoupla do trouby.Peču ji poprvé tak doufám, že se mi povede:-)díky za jednoduchej recept:)už se na ní těším:)
Kačenka je výborná, opravdu ham ham všichni byli uplně hotový z kachničky
Výborný nápad, jen kachní stehýnka a je ot hned hotové.
Jojo už jsme to dělala a je to bomba ham ham, už se těšíme na další kachničku
Dělal jsme ji poprvé a nic moc byla vysušená nevím co jsem udělala blbě poradte?
Vypadá to úžasně a také chutná to výborně, jen to vyzkoušet
Překvapuje mne, že ani v jednom receptu není zmínka o jablkách. Jak husu, tak kachnu pokaždé „vycpu“ jablkama, je to neskutečně dobré, chuť jablek prostoupí do masa a pochutnají si i ti, co jim třeba kachní „pachuť vadí.Jabko strčím i do kůže od krku,zašpejlím a osolenou a okmínovanou peču. Mám zkušenost, že je neporovnatelně chutnější.
Je opravdu výborná chuťově a k tomu sladkokyselé zelíčko ham ham
Do pekáče dám kachničku, osolenou, pokmínovanou – klasika, do vnitř kachničky 1 na půl rozkrojené jablko,obložím¨sterilizovanými bílými paprikami naplněnými červeným kysaným zelím (to si připravuji dopředu když jest sezona paprik, . Knedlíky vařím bramborové z horkého těsta, žádné patlání s bramborami den vařenými dopředu – 80 dkg horkých brambor,ty rozšťouchám, přidám
20 dkg krupice, 20 dkg hrubé mouky, ale spíš to dělám od oka, půl na půl,
1 vejce , 1 žloutek
1/2 lžíce soli + 1 starší rohlík nakrájený na kostičky.Papriky se zelím se pečou s kachničkou, jedna báseň.
Chci se zeptat na jakou teplotu nastavujete troubu pro kachynku,aby měla teloučkou boudičku.Děkuju za radu,a přeju všem dobrou chuť.
potrebne ingredience mam,budu ji pect na novy rok tak jsem zvedava
Kachničku napůlím pod každou půlku dám rozkrojené jablíčko,a osolenou a silně okmínovanou dám do trouby. Podmínka aby nebyla suchá je ta, že se musí podlít vodou a přikrýt dalším dílem pekáče, tzv.dvojdílný pekáč. A dále, teplota musí být tak cca 150 st. C. 1,5-2 hod. Kdo ji chce mít obzvláště měkkou tak teplotu sníží až na 100 st. C. Tady se ovšem silně prodlužuje doba, tak ty 3 hod. První 0,5 hod neodkrývat, potom polévat výpekem každou 1/4 hod. případně sbírat sádličko, když teda je, u těch kupovaných ho moc nejni. Ale domácí vykrmená to je BOŽÍÍÍÍ mňamka. Když kachnička chytá barvu a nebo je již měkká, tak zvýšíme teplotu na 180-200 st. C a při odkrytém vrchním dílu pekáče děláme kůrčičku.Ke konci často kontrolovat aby se nespálila.Vladimír Šmíd
Bobe z Brd,tvuj recept vypada velmi skvele,takovou pochoutku jsem hledal delsi dobu.Serviruje se to se zelim a br.knedlikem nebo mas taky k tomu neco jineho.Jsem delsi dobu v zahranici a rad bych pozval par krajanu na skvely nedelni obed.BYLO BY SKVELE KDYZ BYS MI POSLAL RECEPT NEJPOZDEJI ZITRA,kdyz to nevijde nic se nedeje.Budu rad kdyz mi ho vubec posles.DEKUJI MOC PETR LONDON.
Dobry den Vladimire.Dneska jdu upect kachnicku a budu se ridit vasimy radamy,snad to nepokazim:)Dekuju moc a krasny vikend preju.S pozdravem Vladka
no na muj vkus je ta kachna na obrázku dost připalená a knedlík fujtajbl podle tohoto raceptu bych nevařiala ani náááhodou….
nasolit den před pečením,….pak jen kmín cibule podlít trochou vody a v zakrytém pekáči podlévat a hlídat do zlatova….to je mistrova rada.
dobry vecer,prosil bych recept na vasi kacku,dekuji