Pečená kančí kýta

Pečená kančí kýta
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 kg kančí kýty
  • 10 dkg másla
  • 2 cibule
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 lžičky tlučeného jalovce
  • 1 bobkový list
  • sůl
  • 1/2 l červeného vína
  • 2 lžíce šípkové marmelády (nebo rybízové).

Postup receptu

  1. Maso očistíme, odblaníme a potřeme směsí z mletého pepře a drceného jalovce
  2. Do 1/4-1/2 l vody přilijeme červené víno, připravenou zvěřinu vložíme do roztoku a předvaříme ji do poloměkka
  3. Poloměkkou kýtu vyjmeme a vložíme na pekáč s rozpáleným máslem, podlijeme vývarem ze zvěřiny a pečeme v troubě doměkka
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme marmeládu, dochutíme citronovou šťávou a cukrem do sladkokyselé chuti a povaříme
  5. Maso nakrájené na plátky vložíme do omáčky a prohřejeme
  6. Příloha: dušená rýže, jemný knedlík, kompot

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X