Pečená krůta s nádivkou

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 krůta (3-4 kg)
  • 10 dkg slaniny
  • 1 lžíce másla
  • sůl. Nádivka : 25 dkg mletého vepřového bůčku nebo plece
  • 10 dkg vařeného uzeného masa nebo šunky
  • 3 vejce
  • 10 dkg másla
  • 3-4 housky
  • sůl
  • špetka muškátového květu
  • strouhanka.

Postup receptu

  1. Krůtu osolíme a protkneme nudličkami slaniny
  2. Do krůty vložíme asi třetinu másla a naplníme ji nádivkou
  3. Břišní dutinu zašijeme a krůtu připravíme k pečení
  4. Pečeme ji zvolna při 200°C, během pečení ji potíráme máslem
  5. Příprava nádivky: Máslo utřeme se žloutky, osolíme, vmícháme pokrájené housky, nudličky uzeného masa nebo šunky, mleté maso, koření, a podle potřeby zahustíme strouhankou
  6. Nakonec přidáme sníh z bílků
  7. Příloha: brambory, bramborová kaše, kompot nebo knedlík a dušené zelí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.