Pečená slepice

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 slepice
  • 5 dkg slaniny
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • 1 velká cibule.

Postup receptu

  1. Slepici uvaříme ve slané vodě téměř doměkka a vyjmeme
  2. Na prsou ji protkneme slaninou a opečeme na rozpáleném másle se zbytkem slaniny
  3. Přisolíme ji podle potřeby, můžeme i okořenit podle chuti, vložíme do pekáče
  4. zasypeme ji nakrájenou cibuli, zakryjeme a pečeme v troubě
  5. Během pečení ji podléváme vývarem ze slepice a vypečenou šťávou
  6. Dokud není úplně měkká, tak ji pečeme zakrytou a dostatečně podlitou, aby se částečně i dusila
  7. Nakonec ji prudce opečeme dočervena
  8. Příloha: brambory, bramborové knedlíky a červené zelí nebo dušená rýže a zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.