Nejlepší recepty na upečenou drůbež

Pečené maso je křehké, chutné a snadné na přípravu. Jedná se nejtradičnější úpravu masa.

Díky troubě to máme o něco snadnější než naši předci, kteří rožnili maso na ohni. Stačí maso připravit a trouba udělá zbytek práce za nás.

Inspirujte se 3 snadnými recepty na pečenou drůbež!

Křupavá krůta

Výtečná krůta, co zachutná celé rodině.

INGREDIENCE

  • 1 krůta
  • 1/2 hrnku soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva

POSTUP

  1. Promícháme sůl s práškem do pečiva.
  2. Krůtu osušíme a nasolíme ze všech stran.
  3. Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
  4. Rozehřejeme troubu na 150 °C.
  5. Krůtu volně položíme na mřížku.
  6. Na dno trouby dáme pekáček, aby zachytil kapající výpek.
  7. Pečeme přibližně 4 hodiny.
  8. Ke konci pečení zvýšíme stupně, kůrčička tak bude křupavá.
  9. Necháme 30 minut odpočinout.
  10. Podáváme.

Hotový recept na pečenou drůbež - nejlepší pečená krůta

Husa s jablky

Báječná husa, co se rozpadá na talíři.

INGREDIENCE

  • 1 husa
  • 2 jablka
  • 1 pomeranč
  • 1 cibule
  • sůl
  • kmín

POSTUP

  1. Troubu rozehřejeme na 150 °C.
  2. Husu očistíme.
  3. Jablka, cibuli a pomeranč oloupeme a pokrájíme.
  4. Vnitřek husy vytřeme solí a vložíme jablka, pomeranč a cibuli.
  5. Povrch husy také osolíme a posypeme kmíne.
  6. Husu dáme na pekáč a podlijeme vodou.
  7. Pečeme přibližně 3 hodiny.
  8. V průběhu pečení husu podléváme.
  9. Podáváme.

Hotový recept na pečenou drůbež - skvělá pečená husa

Kachna k nedělnímu obědu

Tradiční kachna pro každou příležitost.

 INGREDIENCE

  • 1 kachna
  • 50 g másla
  • 1 l vývaru
  • sůl
  • kmín

POSTUP

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. Kachnu očistíme a naporcujeme.
  3. Maso osolíme a posypeme kmínem.
  4. Dáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla.
  5. Pečeme přibližně 2 hodiny.
  6. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, dosáhneme tak křupavé kůrčičky.
  7. V průběhu pečení kachnu podléváme vývarem.

Hotový recept na pečenou drůbež - výtečná pečená kachna

Představili jsme vám tři recepty na pečenou drůbež.

Výhodou receptů je, že jsou téměř bez práce. V průběhu pečení si můžete třeba číst nebo se věnovat jiným činnostem.

Pokud držíte dietu, přílohové knedlíky se zelím nahraďte bramborami a zeleninovým salátem. Pečenou drůbež si můžete dopřát bez výčitek.

Vyzkoušejte také kuře v alobalu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.