Pečené maso je křehké, chutné a snadné na přípravu. Jedná se nejtradičnější úpravu masa.
Díky troubě to máme o něco snadnější než naši předci, kteří rožnili maso na ohni. Stačí maso připravit a trouba udělá zbytek práce za nás.
Inspirujte se 3 snadnými recepty na pečenou drůbež!
Křupavá krůta
Výtečná krůta, co zachutná celé rodině.
INGREDIENCE
- 1 krůta
- 1/2 hrnku soli
- 1 lžíce prášku do pečiva
POSTUP
- Promícháme sůl s práškem do pečiva.
- Krůtu osušíme a nasolíme ze všech stran.
- Necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
- Rozehřejeme troubu na 150 °C.
- Krůtu volně položíme na mřížku.
- Na dno trouby dáme pekáček, aby zachytil kapající výpek.
- Pečeme přibližně 4 hodiny.
- Ke konci pečení zvýšíme stupně, kůrčička tak bude křupavá.
- Necháme 30 minut odpočinout.
- Podáváme.
Objevte podobné tipy
Husa s jablky
Báječná husa, co se rozpadá na talíři.
INGREDIENCE
- 1 husa
- 2 jablka
- 1 pomeranč
- 1 cibule
- sůl
- kmín
POSTUP
- Troubu rozehřejeme na 150 °C.
- Husu očistíme.
- Jablka, cibuli a pomeranč oloupeme a pokrájíme.
- Vnitřek husy vytřeme solí a vložíme jablka, pomeranč a cibuli.
- Povrch husy také osolíme a posypeme kmíne.
- Husu dáme na pekáč a podlijeme vodou.
- Pečeme přibližně 3 hodiny.
- V průběhu pečení husu podléváme.
- Podáváme.
Kachna k nedělnímu obědu
Tradiční kachna pro každou příležitost.
INGREDIENCE
- 1 kachna
- 50 g másla
- 1 l vývaru
- sůl
- kmín
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 160 °C.
- Kachnu očistíme a naporcujeme.
- Maso osolíme a posypeme kmínem.
- Dáme do pekáče, podlijeme vývarem a poklademe plátky másla.
- Pečeme přibližně 2 hodiny.
- Ke konci pečení teplotu zvýšíme, dosáhneme tak křupavé kůrčičky.
- V průběhu pečení kachnu podléváme vývarem.
Představili jsme vám tři recepty na pečenou drůbež.
Výhodou receptů je, že jsou téměř bez práce. V průběhu pečení si můžete třeba číst nebo se věnovat jiným činnostem.
Pokud držíte dietu, přílohové knedlíky se zelím nahraďte bramborami a zeleninovým salátem. Pečenou drůbež si můžete dopřát bez výčitek.
Vyzkoušejte také kuře v alobalu.