Pečené balkánské brambory

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg brambor
  • 25 dkg balkánského sýra
  • 1 bílý jogurt
  • 2 vejce
  • 2 lžíce směsi jemně pokrájeného estragonu nebo bazalky
  • oregana a petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 1-1,5 hrnku vývaru z masoxu.

Postup receptu

  1. Syrové oloupané brambory pokrájíme na plátky
  2. Do pekáčku vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného nebo rozmělněného balkánského sýra
  3. Každou vrstvu posypeme bylinkami, mírně (balkánský sýr je slaný) osolíme a opepříme
  4. Poslední vrstvou jsou brambory
  5. Zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až brambory téměř změknou
  6. Pak je přelijeme rozšlehanými vejci promíchanými s jogurtem, osolíme a dopečeme dozlatova
  7. Příloha: zeleninový salát

Komentáře

  1. zaujímavý recept, určite vyskúšam. v mojej oblube sú zemiačiky country potaotes s orechovou salsou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.