Pečené houskové knedlíky

Pečené houskové knedlíky
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 5 rohlíků
  • 3 dl mléka
  • 2 vejce
  • 10 dkg hrubé mouky
  • sůl.

Postup receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme je do mléka rozšlehaného se žloutky a solí
  2. Necháme stát, až se tekutina vsákne
  3. Pak přidáme hrubou mouku a zlehka zamícháme sníh z bílků
  4. Těsto dáme buď do vymazané formy na srnčí hřbet nebo vytvarujeme na plech bochánky a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut
  5. Pečeme-li ve formě, vyklopíme a krájíme jako klasický knedlík, bochánky jen sejmeme z plechu
  6. Hodí se k pečeným nebo dušeným masům s dostatkem šťávy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X