Recept: Pečené kuře ala kachna

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • slanina
  • trocha mleté papriky
  • kmín
  • 500 g sterilovaného zelí
  • troška másla
  • 3 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • kmín.

Postup receptu

  1. Kuře nejprve očistíme potom nakrájíme slaninku a orestujeme na sádle
  2. Potom ji vložíme do zelí a dusíme společně asi 10 minut
  3. Mezitím kuře okořeníme a nakonec dáváme zelí pod kuře nebo dovnitř nějakou část zelí jak kdo má rád
  4. Potom přidáme máslo a podlíváme trochou vody
  5. Nejdříve kuře pečeme prsama dolů a to přibližně 25 minut a pak dopékáme podle kůrčičky

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 2 votes

No Comments

  • Moje maminka to dělá tak, že dá do vnitř kuřete nakrájené jablíčka na plátky. Dodá to tomu příjemnou vůni a chuť, šťáva z jablek vyteče taky do zelíčka a to je pošušňáníčko.

  • Jo jo taky už jsem to někde četla zítra jdu právě péct kuře a chci to nějak udělat jinak než vždycky, tak jsem moc zvědavá.

  • Tak píši opět já:))recept byl úsúěšně odzkošen na návštěvě, všichni jen malskali a nic nezbylo děkuji receptům.

  • Zkusila jsme to a s bílým zelím a neni to ono jak z červeným, ale musela jsem to zkusit aspoň to už vím.

  • Bílý zelí neni k takovým masům jako je kachna nebo kuře jo tak k plněným knedlíkům to ano:)

  • je to výtečný nápad to takhle zkloubit dohromady, uštří se nádobí to je fajn a ještě to skvěle chutná a avypadá:)

  • Já si koupila dvě stehna kačení a udělal jsmeto stejně jak s tím kuřetem jen o něco déle se to peklo a bylo to skvělé:)

  • Hodně kmínku a zelíčka a to je potom správná lahoda a také hodně osolit před tím kuřecí stehýnka.

  • k receptu mám výhradu nedávat tam papriku jen kmín nebo drcený a do kuřete se vkládá patka chleba naplněná sádlem pak je to kuře ala kachna podává se s knedlíkem přeji dobrou chuť

  • To je ale kalorická bonba! Sádlo, máslo, slanina………už při té představě mi je šoufl a přestávám se divit, proč je tolik lidí obézních.

  • dělám taky kuře alá kachna, ale úplně jinak..kuře osolím, okmínuju, dám do pekáče a podliju černým pivem…žádný tuk, nic podobného!..však si kuře samo pustí..pivo se vypaří ,kuřátko nemá chybu!..vyzkoušej..

  • ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká „kachní“, ale jen „kačení“ 🙂 neboli to, že jste něco nikdy neslyšela zrovna vy, to ještě neznamená, že se to neříká 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *