Výborné kuře ala kachna se zelím

Výborné kuře ala kachna se zelím
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kuře
  • sůl
  • pepř
  • slanina
  • trocha mleté papriky
  • kmín
  • 500 g sterilovaného zelí
  • troška másla
  • 3 lžíce sádla
  • kmín

Postup receptu

  1. Kuře nejprve očistíme, potom nakrájíme slaninu a orestujeme na sádle
  2. Potom ji vložíme do zelí a dusíme společně asi 10 minut
  3. Mezitím kuře okořeníme a nakonec dáváme zelí pod kuře nebo dovnitř nějakou část zelí, jak kdo má rád
  4. Potom přidáme máslo a podlíváme trochou vody
  5. Nejdříve kuře pečeme prsy dolů přibližně 25 minut, a pak dopékáme podle kůrčičky
Komentáře
  1. Moje maminka to dělá tak, že dá do vnitř kuřete nakrájené jablíčka na plátky. Dodá to tomu příjemnou vůni a chuť, šťáva z jablek vyteče taky do zelíčka a to je pošušňáníčko.

  2. Jo jo taky už jsem to někde četla zítra jdu právě péct kuře a chci to nějak udělat jinak než vždycky, tak jsem moc zvědavá.

  3. No fotečky vypadají bravůrně mňam to mě děláte uplné chutě o víkendu se do toho pustím.

  4. Tak píši opět já:))recept byl úsúěšně odzkošen na návštěvě, všichni jen malskali a nic nezbylo děkuji receptům.

  5. No já ho dělla už dvakrát a nemůžeme se toho nabyžit i tchně mě to pochválila:))))))

  6. Zkusila jsme to a s bílým zelím a neni to ono jak z červeným, ale musela jsem to zkusit aspoň to už vím.

  7. Bílý zelí neni k takovým masům jako je kachna nebo kuře jo tak k plněným knedlíkům to ano:)

  8. je to výtečný nápad to takhle zkloubit dohromady, uštří se nádobí to je fajn a ještě to skvěle chutná a avypadá:)

  9. Já si koupila dvě stehna kačení a udělal jsmeto stejně jak s tím kuřetem jen o něco déle se to peklo a bylo to skvělé:)

  10. Hodně kmínku a zelíčka a to je potom správná lahoda a také hodně osolit před tím kuřecí stehýnka.

  11. k receptu mám výhradu nedávat tam papriku jen kmín nebo drcený a do kuřete se vkládá patka chleba naplněná sádlem pak je to kuře ala kachna podává se s knedlíkem přeji dobrou chuť

  12. To je ale kalorická bonba! Sádlo, máslo, slanina………už při té představě mi je šoufl a přestávám se divit, proč je tolik lidí obézních.

  13. dělám taky kuře alá kachna, ale úplně jinak..kuře osolím, okmínuju, dám do pekáče a podliju černým pivem…žádný tuk, nic podobného!..však si kuře samo pustí..pivo se vypaří ,kuřátko nemá chybu!..vyzkoušej..

  14. ad Dana Lejdarová: vidíte, a na Moravě se zase neříká „kachní“, ale jen „kačení“ 🙂 neboli to, že jste něco nikdy neslyšela zrovna vy, to ještě neznamená, že se to neříká 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X