Výborný pečený kapr v troubě na másle

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 kg naporcovaného kapra
  • 10 dkg másla
  • šťáva z ½ citronu
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 4 stroužky česneku

Postup receptu

  1. Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme utřeným česnekem a pokapeme citrónem
  2. Připravíme si  pekáč s pečícím papírem, který pokapeme trochu oleje a rozetřeme
  3. Rozložíme kapra na pekáč a dáme přibližně na 40 minut péct
  4. 5 minut před vyndáním kapra z trouby na každý kousek položíme kus másla
  5. Do omáčky přidáme opečeného kapra,prohřejeme a podáváme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.