Pečený lilek plněný kuřecím masem

Pečený lilek plněný kuřecím masem
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 ks lilku (cca 60 dkg)
  • 20 dkg rajčat
  • stroužek česneku
  • 10 dkg cibule
  • sůl
  • pepř
  • 20 dkg pečeného kuřecího masa
  • 1 dl oleje.

Postup receptu

  1. Lilky podélně rozřízneme a mírně povaříme ve vroucí vodě do poloměkka
  2. Necháme je vychladnout, pak lžičkou opatrně vyškrábeme dužninu, abychom neporušili slupku
  3. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme posekanou dužninu z lilků a přidáme spařená a prolisovaná rajčata (můžeme nahradit kečupem) a nadrobno nakrájené kuřecí maso
  4. Vše osolíme, okořeníme a dobře promícháme
  5. Vydlabané lilky naplníme směsí,posypeme trochu strouhankou, vložíme do vymazaného pekáčku a zapečeme
  6. Obměna: místo kuřecího masa můžeme použít uzeninu nebo dušené houby
  7. Příloha: bramborová kaše, vařené brambory, zeleninový salát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X