Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet
Doba přípravy: 150 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 75 dkg srnčího masa ze hřbetu
  • 2 cibule
  • 1-2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 dl vývaru
  • 1 dl bílého vína
  • 10 dkg šunky v plátcích
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • 1 lžíce másla
  • sardelová pasta.

Postup receptu

  1. Srnčí hřbet omyjeme, odblaníme, osolíme a vložíme do pekáčku vytřeného máslem
  2. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, na kostičky nakrájenou mrkev a celer
  3. Podlijeme trochou vývaru a trochou vína a dusíme v troubě zakryté doměkka
  4. Během pečení podléváme podle potřeby vínem a vývarem
  5. Jednu lžíci másla smícháme se sardelovou pastou
  6. Téměř měkké maso vyjmeme a krájíme na porce, které nedokrojíme
  7. Nakrojené porce vytřeme sardelovým máslem a vložíme plátek šunky
  8. Vrátíme zpět do trouby a dopečeme doměkka
  9. Příloha: bramborová kaše, brambory, kompot
Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X