Perníková buchta

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 40 dkg hl. mouky
  • 8 dkg tuku
  • 15 dkg cukru
  • 1 prášek do perníku
  • 1/4 prášku do pečiva
  • 1 vajíčko
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/3 mléka.

Postup receptu

  1. Tyto všechny přísady vymícháme v misce v těsto a vyléváme na připravený plech, který vymažeme tukem a vysypeme moukou hrubou
  2. Pak pečeme buchtu v předem předehřáté troubě a pečeme asi 30 minut
  3. Radši zkusíme špejlou do prostřed buchty píchnout, pokud se nám těsto nenalepí na špejly je hotová

Komentáře

  1. hodně známá buchta a taky výborná a rychlá. já to osvěžila tím že jsme tam přidla do těsta na kosty oloupané 3 jablka aje to něco úžasného.

  2. je mi 11 a tahle buchta pro mě není žádný problém a peču ji hrozně ráda protože mi moc chutná

  3. Dobrý den, kypř.p. jde cítit v buchtě dejte ho tam hodně a uvidí te jak se buchtě skazí chut. Vy tady děláte chytrý a přitom nevíte…

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.