Pikantní česnekový bůček

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 12 stroužků česneku
  • 5 kuliček pepře
  • 5 bobkových listů. Směs na potření: 15 stroužků česneku
  • po 1 lžičce soli
  • pepře
  • sladké papriky
  • grilovacího koření
  • špetky chilli a worcesteru.

Postup receptu

  1. Bůček uvaříme ve slané vodě doměkka společně s 12 stroužky česneku, kuličkami pepře a bobkovými listy
  2. Uvařený bůček vykostíme a za tepla potřeme ze všech stran směsí připravenou z 15 stroužků česneku a zbývajícího koření
  3. Potřený bůček pevně zabalíme do alobalu a po vychladnutí uložíme do ledničky a necháme nejméně 2-3 dny proležet
  4. Pak krájíme na tenké plátky a podáváme s pečivem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.