Netradiční pikantní nálev na okurky

Netradiční pikantní nálev na okurky
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3 l vody
  • 3/4 l octa (8%)
  • 8 dkg soli
  • 40 dkg pískového cukru.

Na 1 sklenici přidáváme:

  • 2 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 hřebíčky
  • malý kousek celé skořice
  • půl lžičky hořčičného semínka
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kolečka cibule
  • mrkve a petržele
  • kousek kopru
  • pro zvlášť ostrou chuť přidáme malou feferonku

Postup receptu

  1. Vodu s octem a kořením krátce povaříme
  2. Do vymytých sklenic narovnáme oprané okurky
  3. Na 1 sklenici přidáváme 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, malý kousek celé skořice, půl lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kolečka cibule, mrkve a petržele, kousek kopru
  4. Pro zvlášť ostrou chuť můžeme přidat malou feferonku nebo jen její kousek
  5. Po zchladnutí nálevu jím zaléváme okurky ve sklenicích
  6. Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme 20 minut při 85 °C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X