Pikantní nálev na okurky

Ingredience

  • 3 l vody
  • 3/4 l octa (8%)
  • 8 dkg soli
  • 40 dkg pískového cukru. Na 1 sklenici přidáváme 2 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 hřebíčky
  • malý kousek celé skořice
  • půl lžičky hořčičného semínka
  • 1 bobkový list
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kolečka cibule
  • mrkve a petržele
  • kousek kopru. Pro zvlášť ostrou chuť přidáme malou feferonku.

Postup receptu

  1. Vodu s octem a kořením krátce povaříme
  2. Do vymytých sklenic narovnáme oprané okurky a na 1 sklenici přidáváme 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, malý kousek celé skořice, půl lžičky hořčičného semínka, 1 bobkový list, 1 stroužek česneku, 2 kolečka cibule, mrkve a petržele, kousek kopru
  3. Pro zvlášť ostrou chuť můžeme přidat malou feferonku nebo jen její kousek
  4. Po zchladnutí nálevu jím zaléváme okurky ve sklenicích
  5. Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme 20 minut při 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.