Pikatní dušená játra

Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 2 cibule
  • trocha mouky na jišku
  • sůl
  • pepř
  • rajčatový protlak
  • chilly omáčka troška
  • nebo čerstvé chilli papričky
  • tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Dáme do kastrolu tuk a na něm osmahneme na jemni cibuli pak dáme nakrájená na kostičky játra, necháme chvíli zešednout, pak zalijem horkou vodou, přidáme rajčatový protlak a chilli a dusíme do měkkka
  2. Potom se játra zahustí moukou rozkvedlanou ve vodě
  3. Nakonec s eomáčka osolí a opepří
  4. K této specialitce je výborná rýže a nebo noky

Komentáře

  1. U nás játyrka jíme a máme je rádi a tento recept mě docela zaujal. Je to delikteska k tomu jse si dali čerstvý chleba a fakt úžasné.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.