Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g kuřecích jater
- 2 cibule
- trocha mouky na jišku
- sůl
- pepř
- rajčatový protlak
- chilly omáčka troška
- nebo čerstvé chilli papričky
- tuk na smažení.
Postup receptu
- Dáme do kastrolu tuk a na něm osmahneme na jemni cibuli pak dáme nakrájená na kostičky játra, necháme chvíli zešednout, pak zalijem horkou vodou, přidáme rajčatový protlak a chilli a dusíme do měkkka
- Potom se játra zahustí moukou rozkvedlanou ve vodě
- Nakonec s eomáčka osolí a opepří
- K této specialitce je výborná rýže a nebo noky
U nás játyrka jíme a máme je rádi a tento recept mě docela zaujal. Je to delikteska k tomu jse si dali čerstvý chleba a fakt úžasné.