Piškotová roláda se šlehačkou

Piškotová roláda se šlehačkou
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 125 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 60 g cukru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 3 ztužovače šlehačky

Postup receptu

  1. Vejce utřeme s cukrem,přidáme vanilkový cukr,mouku smíchanou s kypřícím práskem a sůl
  2. Plech opatříme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 minut
  4. Ihned po vyndání z trouby piškot překlopíme na utěrku a její pomocí plát zavineme
  5. Necháme vychladnout
  6. Šlehačku vyšleháme spolu se ztužovači dotuha
  7. Piškot opatrně rozvineme,potřeme šlehačkou a opět pomocí utěrky zavineme
  8. Před podáváním chladíme nejméně 1 hodinu
Komentáře
  1. Je to lehká a přitom výborná roláda, nemáme rádi nic přeslazeného a tohle je to pravé ořechové.

  2. JOjo, grilování je super – grilujeme celé léto a užíváme si to ještě i teď. Díky za super tipy na marinády. Já nakládám poslední dobou maso do různého koření a majonézy Hellmanns (četla jsem to na jejich stránkách – milujeme jejich grilovací omáčky)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X