Pivní brambory

Pivní brambory
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg brambor
  • 25 dkg cibule
  • 0,25 l světlého piva
  • 1 dl smetany
  • 10 dkg strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • muškátový květ
  • máslo.

Postup receptu

  1. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky
  3. Do pekáčku nebo zapékací misky navrstvíme polovinu brambor, osmaženou cibuli a zbytek brambor
  4. Pivo smícháme se smetanou, osolíme, okořeníme pepřem a špetkou muškátového květu a brambory zalijeme
  5. Pečeme asi 45 minut v horké troubě
  6. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit
  7. Příloha: zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X