Pizza z bramborového těsta

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4-5 větších uvařených brambor
  • 3 a 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1 kostka droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1 a1/4 hrnku vlažného mléka
  • sůl a suroviny na náplň podle chuti.

Postup receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme
  2. Přidáme k nim mouku, uprostřed uděláme jamku a rozdrobíme do ní droždí
  3. K droždí přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka, promícháme a necháme 10 minut odležet, až droždí vzejde
  4. Pak přidáme trochu soli, mléko podle potřeby a vypracujeme hladké těsto
  5. Necháme ho chvíli vykynout, ještě jednou promísíme a rozdělíme na poloviny
  6. Těsto vyválíme a vložíme na dva vymazané plechy
  7. Na těsta rozložíme náplň ( kečup, rajčata, papriky, feferonky apod
  8. ), posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem
  9. Zapékáme 30 minut
  10. Upečenou pizzu vyjmeme, poklademe plátky šunky a podáváme

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.