Ingredience
- 1 oloupaná cibule
1 zelená paprika
1 lžíce másla
1sladkokyselá okurka
400g ml.masa
150g vař. rýže
2 vejce
1 1/2 lžičky soli
bilý pepř,trochu hl. mouky,2 lžíce olaje,2 lžíce sojové omáčky,1/4l smetany.1 oloupaná cibule
1 zelená paprika
1 lžíce másla
1sladkokyselá okurka
400g ml.masa
150g vař. rýže
2 vejce
1 1/2 lžičky soli
bilý pepř,trochu hl. mouky,2 lžíce olaje,2 lžíce sojové omáčky,1/4l smetany.1 oloupaná cibule
1 zelená paprika
1 lžíce másla
1sladkokyselá okurka
400g ml.masa
150g vař. rýže
2 vejce
1 1/2 lžičky soli
bilý pepř,trochu hl. mouky,2 lžíce olaje,2 lžíce sojové omáčky,1/4l smetany.
Postup receptu
- 1
- cibuli a papriku nakrájejte na malé kostičky a na másle poduste do sklovita
- okurku nakrájejte namalé kostičky
- 2
- mleté masorýži,vejce spolu s podušenou cibulí a paprikou promíchejte a zpracujte v pružnou hmotu,přidejte 1/8l vody
- osolte a opepřte
- 3
- utvořte masové placičky, obalte je v mouce a oklepejte
- smažte je na oleji a obracjte
- udržujte na plotýnce teplé
- 4
- sojovou omáčku a smetanu přidejte do výpku a pořádně rozíchejte,až vznikne lehce zhuštěná omáčka
- ochuťte a podávejte zvlášt
K přípravě se vám může hodit litinová pánvička.
Máme rádi dobrůtky z mletého masa a tento receopt se tak odlišuje od ostatních receptů jsou ty palcičky oprvdu dobré jen jsme se bála těch okurek a byly tam zajímavé.