Ingredience
- 1 kg mletého masa
2 zarovnané kávové lžičky soli
2 vejce
pepř - mletý kmín dle chti
3 stroužky česneku
1 lžičku majoránky
1 lžička sušené petrželky
2 polévkové lžíce strouhankyNa náplň – 5 vařených vajec
- sterilovaný hrášek a kapie.
Postup receptu
- Nejprve si vymažu formu na biskupský chlebíček tukem
- Smíchám všechny suroviny na sekanou
- Na dno formy dám asi 1 cm ochuceného masa, doprostřed položím vejce, obložím sterilovanou kapií a hráškem
- Náplň by měla být 1 cm od okraje formy
- Zbytkem masa pokladu celou sekanou, okraje ve formě mírně stlačím prsty, aby se sekaná spojila
- Rukou uhladím povrch a vložím do trouby
- Po mírném zapečení sekanou poliji 2 -3 lžícemi vody a peču do červena