Plněné papriky s rajskou omáčkou

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 zelených paprik
  • 40 dkg vepřového masa
  • 8 dkg rýže
  • 4 dkg tuku
  • 4 dkg cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce. Rajská omáčka: 12 dkg rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1/4 l vývaru z masa
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce kečupu
  • sůl.

Postup receptu

  1. Papriky očistíme, maso pokrájíme na kostky a umeleme, rýži propláchneme a necháme odkapat
  2. Na rozpuštěném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rýži, podlijeme vodou a dusíme ji do poloměkka
  3. K pomletému masu přidáme vychladlou rýži, sůl, mletý pepř, vejce a všechno dobře smícháme
  4. Můžeme přidat i další koření podle vlastní chuti
  5. Papriky naplníme touto nádivkou a dáme je vařit do rajské omáčky
  6. Příprava omáčky: Na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli osmažíme na jedné lžíci másla, zaprášíme moukou, přidáme protlak, rozmícháme, zředíme vývarem a 10 minut mírným varem povaříme
  7. Pak omáčku osolíme, přidáme kečup, zbytek másla a promícháme
  8. Omáčku rozmixujeme, procedíme
  9. a dochutíme
  10. Příloha: houskové knedlíky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.