Výborné recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak. Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!

Chystáte večírek a nevíte, čím své hosty okouzlit?

Nebo jen chcete potěšit svou rodinu něčím novým, na čem si všichni pochutnají?

Pak jste tu správně!

Máme pro vás 5 receptů na plněné žampiony mletým masem, které jsou snadné, rychlé a přitom chutnají jak z luxusní restaurace.

Vyzkoušejte je všechny!

Pečené portobello na řecký způsob

Užijte si chuť Středomoří s luxusními plněnými portobello žampiony! Dokonalá náplň z mletého hovězího masa, řeckého koření, špenátu, fety, rajčat a oliv povýší žampiony na úplně novou úroveň. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 500 g libového mletého hovězího masa
  • 4 velké klobouky žampionů portobello (nožičky odstraněné a nakrájené)
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 2 lžíce řeckého koření
  • 1 a 1/2 lžičky lisovaného česneku
  • 1/8 lžičky pepře
  • 280 g mraženého nasekaného špenátu, rozmraženého a vyždímaného do sucha
  • 3/4 šálku rozdrobené fety
  • 1 šálek nakrájených rajčat
  • 1/4 šálku najemno nakrájených vypeckovaných oliv kalamata

Na topping:

  • tzatziki omáčka, balzamiková glazura, řecký salátový dresink, hummus, pečená paprika nakrájená na nudličky, nakrájené okurky…

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Nastříkejte každý klobouček olejem ve spreji a položte na pekáč vyložený alobalem.
  • Pečte 15 až 17 minut, nebo dokud houby nezměknou.
  • Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev na středním ohni, dokud nebude horká.
  • Přidejte mleté ​​hovězí maso a restujte 5 až 7 minut, během kterých maso nalámajte na cca centimetrové kousíčky a občas promíchejte.
  • Přidejte nožičky ze žampionů, cibuli, řecké koření, česnek a pepř a vařte 3 až 5 minut nebo dokud není hovězí maso důkladně propečené a cibule průsvitná.
  • Vmíchejte špenát a 1/2 šálku fety.
  • Udržujte v teple.
  • Hovězí směs rovnoměrně rozdělte na kloboučky hub (asi 1 šálek na každý), podle potřeby navršte.
  • Navrch dejte rajčata, zbývající 1/4 šálku fety a olivy.
  • Doplňte tzatziki, balzamikovou polevou, salátovým dresinkem, červenou papriku nebo okurkami dle libosti a chuti.
  • Servírujte!
Portobello žampion plněný náplní z mletého hovězího masa, řeckého koření, špenátu, fety, rajčat a oliv na talířku.
www.beefitswhatsfordinner.com

Máme pro vás i další skvělé recepty na plněné žampiony. S masem, nivou či šunkou!

Žampiony plněné hovězím masem a modrým sýrem

Opravdový kulinářský poklad velikosti sousta! Žampiony plněné bohatou směsí z mletého hovězího masa, modrého sýra a pažitky a pečené dozlatova uspokojí všechny vaše chuťové buňky.

Co budete potřebovat

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 36 až 40 malých žampionů (o průměru 3 až 5 cm)
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/3 šálku rozdrobeného modrého sýra
  • 1/4 šálku celozrnné strouhanky
  • 3 lžíce nasekané ​​pažitky
  • 1/2 lžičky steakového koření
  • nasekaná čerstvá pažitka (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Odstraňte a dejte stranou nožičky ze žampionů.
  • Kloboučky ze žampionů osolte a dejte stranou.
  • Nasekejte nožičky a nechte si cca 1/2 šálku, zbytek vyhoďte.
  • Smíchejte mleté ​​hovězí maso, nasekané nožičky, modrý sýr, strouhanku, 3 lžíce pažitky a steakové koření.
  • Hovězí směs rovnoměrně naneste do kloboučků.
  • Dejte plněné žampiony na grilovací pekáč do trouby a pečte 15 – 20 minut.
  • V případě potřeby posypte další pažitkou.
  • Dobrou chuť!
Žampiony plněné bohatou směsí z mletého hovězího masa, modrého sýra a pažitky a pečené dozlatova  na talíři.
www.beefitswhatsfordinner.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub, ve kterých vám ukážeme, jak si správně vybrat. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Portobello plněné masem, kukuřicí a fazolemi

Pokud jste milovníci tacos, tento recept si užijete! Obsahuje totiž všechny jeho příchutě a ani nepotřebujete tortillu. Masité žampiony portobello plněné mletým masem, tacos kořením, fazolemi, kukuřicí, cibulí a paprikou a zapečené s čedarem si navíc můžete připravit téměř kdykoli, protože jejich příprava je rychlá a jednoduchá.

Co budete potřebovat

  • 6 žampionů portobello, bez nožiček
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 3 lžíce taco koření
  • 425 ml rajčatové omáčky
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • 1 šálek uvařených černých fazolí
  • 230 g strouhaného čedaru
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Odstraňte ze žampionů nožičky a lžící vyškrábněte žábry.
  • Kloboučky rozložte na plech, potřete olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  • Dejte stranou.
  • V pánvi na středním plameni osmahněte mleté ​​hovězí maso.
  • Když je hovězí maso uvařené, vyjměte ho z pánve a slijte tuk.
  • Přidejte 1 lžíci olivového oleje.
  • Když je olej horký, přidejte cibuli a papriku a dochuťte solí a pepřem.
  • Restujte, dokud zelenina nepustí vodu a voda se neodpaří, poté změkne a začne zlátnout, 5-7 minut.
  • Přidejte česnek a taco koření a restujte 30 sekund.
  • Dále přidejte do pánve kukuřici, černé fazole, rajčatovou omáčku a orestované mleté ​​maso a promíchejte.
  • Vařte 2–3 minuty nebo dokud se hovězí maso neprohřeje.
  • Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě solí a pepřem.
  • Kloboučky naplňte masovou směsí a vršky posypte strouhaným čedarem.
  • Pečte 15 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a žampiony nezměknou.
  • V případě potřeby dokončete pod grilem na 1-2 minuty, aby se sýr zhnědl.
  • Nakonec ozdobte čerstvými bylinkami, jako je tymián a oregano, a servírujte.
Masité žampiony portobello plněné mletým masem, tacos kořením, fazolemi, kukuřicí, cibulí a paprikou a zapečené s čedarem, servírované na talíři s vedle položeným příborem.
www.foxandbriar.com

Inspirujte se i těmi nejlepšími a přitom jednoduchými recepty na tacos, ať už s masem nebo vegetariánskou variantou. Navíc vám poradíme, jak si vytvořit svou vlastní domácí tacos placku!


Žampiony pečené s hovězím masem, slaninou a 3 druhy sýrů

Tyto plněné žampiony jsou naprosto luxusní! Mleté hovězí maso, slanina a 3 různé druhy sýrů dělají z tohoto pokrmu dokonalý předkrm či perfektní svačinku, kterou si zamilují naprosto všichni.

Co budete potřebovat

  • 200 g libového mletého hovězího masa
  • ½ cibule nakrájené nadrobno
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • 4 lžíce smetanového sýra
  • 2 lžičky kečupu
  • ½ lžičky hořčice
  • 3 plátky slaniny
  • trochu worcesterské omáčky
  • 15 středních až velkých žampionů
  • ¼ šálku strouhaného čedaru
  • ¼ šálku strouhané mozzarelly

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Slaninu opečte dokřupava, nechte okapat na papírových utěrkách, rozdrobte a dejte stranou.
  • Na pánvi restujte mleté ​​hovězí maso spolu s cibulí a česnekovým práškem, dokud nebude maso propečené.
  • Zbylou šťávu slijte.
  • K masu přidejte smetanový sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
  • Přidejte kečup, hořčici, mozzarellu, worcesterskou omáčku, rozdrobenou slaninu a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Plech vyložte pečícím papírem a naplňte každý klobouček žampionů masovou směsí.
  • Posypte strouhaným čedarem a pečte 20 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a žampiony nejsou hotové.
  • Dobrou chuť!
Plněné žampiony masem, slaninou a sýry na pečícím papíru.
www.spendwithpennies.com

Portobello plněné hovězím masem, koriandrem a fetou

Tyto žampiony portobello plněné mletým hovězím masem, čerstvým koriandrem, balzamikem a sýrem feta jsou šťavnaté, chutné a skvěle poslouží třeba jako skvělý lehký oběd, který si ideálně vychutnejte venku na slunci.

Co budete potřebovat

  • 8 žampionů portobello
  • 3 lžíce olivového oleje
  • špetka soli a pepře
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • ½ velké červené cibule
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 500 g libového hovězího mletého masa
  • hrst čerstvého koriandru
  • 25 g sýra feta

Postup

  • Položte žampiony lícem dolů na plech na pečení.
  • Potřete trochou oleje a dochuťte solí a pepřem.
  • Žampiony otočte a odstraňte nožičky.
  • Potřete olejem, zakápněte balzamikovým octem a dochuťte solí a pepřem.
  • Žampiony pečte 6 minut při 200 stupních Celsia.
  • Vylijte přebytečnou tekutinu.
  • Vložte houby zpět do trouby, aby zůstaly teplé, zatímco budete připravovat náplň.
  • Na pánvi na středním plameni rozehřejte lžičku oleje.
  • Přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou cibuli.
  • Restujte do měkka.
  • Přidejte mleté ​​maso a restujte, dokud nezhnědne.
  • Zbavte se přebytečné tekutiny.
  • Vmíchejte natrhaný koriandr.
  • Do teplých žampionů naneste masovou směs.
  • Posypte rozdrobenou fetou, okořeňte a podávejte.
Žampiony portobello plněné mletým hovězím masem, čerstvým koriandrem, balzamikem a sýrem feta na dřevěném prkýnku s batáty a cherry rajčaty.
www.amummytoo.co.uk

Jak si připravit žampiony na naplnění?

  • Použít můžete jakékoli žampiony, výsledky budou vždy vynikající.
  • Na plnění jsou skvělé také portobello žampiony, které mají velké klobouky.
  • Houby jsou velmi savé, proto je neponořujte do vody. Místo toho otřete kloboučky navlhčenými papírovými utěrkami, abyste odstranili všechny kousky kompostu, které na nich ulpívají. Pokud je to opravdu nutné, co nejrychleji je opláchněte pod kohoutkem a okamžitě je osušte a otřete papírovými ručníky.
  • Pokud chcete žampiony plnit, odstraňte nožičku jejím mírným ohnutím.
  • Poté škrabkou na rajčata vydlabejte část dužiny.
  • Ze žampionů portobello je dobré oškrábat černé žábry.

Žampion, nejpěstovanější druh houby na světě. Víte, čím je pro vás prospěšný? Jak poznat nejedlý žampion? Či jak jak ho správně zpracovat? To vše a mnohem více se dozvíte v našem podrobném článku o žampionech!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X