Lahodné recepty na žampiony plněné sýrem 5x jinak. Lepší už být nemůžou!

Hledáte inspiraci na chutný snack či občerstvení pro hosty?

Pak vyzkoušejte naše vynikající recepty na plněné žampiony se sýrem!

Máme pro vás pečené i smažené varianty, které potěší všechny vaše chuťové buňky.

Tak pojďme na to!

Pečené žampiony s fetou a špenátem

Jednoduchý recept, který zvládnete připravit za cca 30 minut! Skvěle se hodí jako předkrm, který uspokojí všechny vaše hosty.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 šálky čerstvého špenátu
  • 100 g sýru feta
  • 1 stroužek česneku
  • 12 žampionů

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Na pánvi rozehřejte olej.
  • Přidejte špenát a před přidáním prolisovaného česneku asi minutu restujte.
  • Za stálého míchání restujte spolu s česnekem další minutu nebo dokud špenát úplně nezvadne.
  • Sundejte z plotny.
  • Žampiony buď očistěte vlhkým hadříkem nebo oloupejte slupku.
  • V malé misce smíchejte restovaný špenát a rozdrobenou fetu.
  • Každý žampion naplňte asi lžičkou náplně.
  • Umístěte plněné žampiony na plech a pečte po dobu cca 20 minut.
  • Podávejte teplé nebo studené.
Žampiony naplněné sýrem a špenátem.
www.appetizeraddiction.com

Máme pro vás i další skvělé recepty na plněné žampiony! Chuťovka nejen na párty.

Žampiony plněné slaninou a parmazánem

Žampiony plněné křupavou slaninou a slaným parmazánem a pečené k dokonalosti si naprosto zamilujete! Navíc jsou jednoduché na přípravu a nejen díky tomu si je nepřipravíte pouze jednou.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku parmazánu
  • 6 plátků slaniny, osmažené a nakrájené
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1/4 lžičky soli nebo podle chuti
  • 1/4 lžičky pepře nebo podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g velkých žampionů, očištěných a bez nožiček

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Do středně velké mísy přidejte parmazán, slaninu, petrželku a sůl a pepř podle chuti.
  • Vše smíchejte dohromady a dejte stranou.
  • Do velké pánve vhodné do trouby přidejte olivový olej a zahřejte na středním plameni.
  • Přidejte žampiony a opékejte asi 2 až 3 minuty z každé strany, dokud nezačnou trochu hnědnout.
  • Do každého žampionu přidejte asi 1 polévkovou lžíci směsi sýrovo-slaninové směsi.
  • Vložte plněné žampiony do trouby a pečte 5 minut nebo dokud se sýr nerozpustí.
  • Dobrou chuť!
Žampiony plněné křupavou slaninou a slaným parmazánem.
www.jocooks.com

Smažené plněné žampiony

Perfektní snack, který si zamilujete! Dokonale křupavé žampiony plněné smetanovým sýrem s kajenským pepřem a tabascem uspokojí všechny vaše chuťové buňky a touhu po něčem smaženém.

Co budete potřebovat

Na náplň:

  • 230 g smetanového sýru s pažitkou
  • 1/4 lžičky sušeného česneku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička tabasca (volitelně)
  • 20 velkých žampionů

Na obalení:

  • 230 g panko strouhanky
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 1 šálek hladké mouky
  • olej na smažení

Postup

  • Nejprve si očistěte žampiony.
  • Oddělte stonek od klobouku jemným pohybem stonku tam a zpět.
  • Udělejte to se všemi žampiony a poté je dejte stranou.
  • Smíchejte smetanový sýr, česnekový prášek, kajenský pepř, tabasco, sůl a pepř.
  • Vezměte vrchovatou lžičku sýrové směsi a naplňte klobouček žampionu.
  • Takto naplňte všechny žampiony.
  • Připravte si 3 misky.
  • První misku naplňte moukou, druhou rozšlehaným vejcem a třetí panko strouhankou.
  • Klobouček obalte v mouce a setřeste přebytek.
  • Poté klobouček ponořte do rozšlehaného vejce a ujistěte se, že je celý obalený.
  • Nakonec obalte strouhankou.
  • Takto si připravte všechny žampiony a nechte 10 minut odležet.
  • Po 10 minutách dejte žampiony na 30 minut do mrazáku.
  • Zahřejte olej v pánvi na středním plameni.
  • Smažte do zlatohněda.
  • Podávejte horké s klínky citronu.
Smažené žampiony plněné smetanovým sýrem s kajenským pepřem a tabascem na talíři s klínky citronu.
www.lepetitbrioche.blogspot.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Žampiony plněné modrým sýrem

Tak tohle je naprosto luxusní předkrm či svačinka! Kloboučky žampionů plněné směsí smetanového a modrého sýra, cibule, česneku, bílého vína a citronové šťávy jsou nezapomenutelnou delikatesou, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 24 velkých hnědých žampionů, očištěných
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ cibule, nakrájená
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 2 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ¼ šálku strouhanky
  • 110 g smetanového sýra
  • ½ šálku modrého sýra
  • ¼ lžičky soli nebo podle chuti
  • ¼ lžičky pepře nebo podle chuti
  • 1 lžíce petrželky (na ozdobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Očistěte žampiony kartáčkem na houby a poté jemně odstraňte nožičky, aniž byste žampiony polámali.
  • Žampiony položte na pekáč a pečte je 10 až 15 minut, dokud z nich nevyteče voda.
  • Případnou další vlhkost nasajte papírovými ubrousky.
  • Nakrájejte nožičky žampionů.
  • Do pánve přidejte máslo a olivový olej a zahřívejte, dokud se máslo na střední teplotě nerozpustí.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte nakrájené nožičky a restujte další 3 minuty.
  • Dále přidejte víno, citronovou šťávu a strouhanku a promíchejte.
  • Přidejte také smetanový sýr a dobře míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí a nezapracuje do směsi.
  • Nakonec přidejte modrý sýr, promíchejte a vařte dalších pár minut.
  • Naplňte žampiony náplní.
  • Pečte 10 až 15 minut.
  • Ozdobte petrželkou.
Kloboučky žampionů plněné směsí smetanového a modrého sýra, cibule, česneku, bílého vína a citronové šťávy.
www.jocooks.com

A co takové recepty na nivovou pomazánku v 6 variantách? Sýrová pochoutka pro všechny příležitosti!

Pečené žampiony s čedarem a šunkou

Pokud hledáte snadný a působivý předkrm o 5 ingrediencích, jste na správném místě! Tyto žampiony plněné šunkou a sýrem vám zaberou asi 5 minut, ale jsou na úrovni luxusní restaurace. Navíc jsou nízkosacharidové, keto, bezlepkové, bez obilovin a bez cukru!

Co budete potřebovat

  • 8 velkých bílých žampionů
  • 85 g změkčeného smetanového sýra
  • 1 a ½ šálku strouhaného čedaru
  • 1 a ½ šálku nakrájené šunky
  • 1 lžička česnekové soli
  • čerstvá petrželka

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
  • Odstraňte stonky ze žampionů a vyhoďte nebo uschovejte je pro jiné použití.
  • Smíchejte všechny ostatní ingredience.
  • Naplňte směsí kloboučky hub.
  • Pečte 30 minut nebo dokud žampiony nezměknou a náplň nezezlátne.
  • Ozdobte čerstvou petrželkou.
Rozpůlený žampion plněný šunkou a sýrem na talíři.
www.joyfilledeats.com

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X