Naše recepty na naplněné a zapečené brambory v troubě chutnají fantasticky. Vyzkoušejte je všechny!

Tyto recepty na plněné zapečené brambory nejsou pouhou přílohou!

Jsou tak výživné a syté, že si je můžete vychutnat i jako hlavní chod.

S jakou náplní si je vychutnáte vy?

Plněné zapečené brambory v troubě

Tento recept na plněné pečené brambory je hračka na přípravu a při večeři na stůl přinášejí barevný a zdravý nádech. Naložené brambory, plněné pikantní směsí uzené kuřecí klobásy a čerstvé zeleniny, jako je cuketa, červená paprika, žlutá dýně, nakrájená rajčata a žampiony, jsou ztělesněním zdravého jídla! To jsou i tyto zdravé recepty na plněné zapečené papriky.

Co budeme potřebovat

  • 6 středně velkých červených brambor
  • Olivový olej
  • 2 uzené kuřecí klobásy (nakrájené na půlkruhové plátky)
  • ½ červené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 100 g hub (nakrájené na plátky)
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 malá červená paprika (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 malá cuketa (na tenké proužky)
  • 1 malá žlutá dýně (na tenké plátky)
  • Sůl
  • Černý pepř
  • 400 g plechovka nakrájených rajčat (šťáva lehce scezená)
  • ½ lžičky sušeného kopru
  • 2 zelené cibule (nakrájené na ozdobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Brambory dejte do malé misky, pokapejte je asi lžičkou nebo dvěma olivového oleje a brambory potřete.
  • Do každé brambory párkrát píchněte vidličkou, aby během pečení unikala pára.
  • Umístěte brambory na mřížku do trouby a pečte je asi 50–60 minut, dokud nebudou měkké.
  • Zatímco se brambory pečou, připravte náplň.
  • Použijte velkou grilovací pánev a zahřejte ji na středně vysokou teplotu se 2 lžícemi olivového oleje a nakrájenou kuřecí klobásou a červenou cibulí.
  • Opékejte asi 2–3 minuty.
  • Poté přidejte nakrájené houby a nechte je lehce osmahnout; poté přidejte česnek, a jakmile se česnek rozvoní, přidejte červenou papriku, cuketu a žluté proužky tykve spolu se špetkou nebo dvěma soli a pepře a vše promíchejte.
  • Přidejte nakrájená rajčata s trochou šťávy, sušený kopr a další špetku nebo dvě soli a pepře.
  • Jakmile jsou brambory upečené, vyjměte je z trouby a nechte je mírně vychladnout, aby se s nimi dalo manipulovat.
  • Jakmile vychladnou, udělejte podélný řez do středu každé pečené brambory, abyste ji otevřeli, a pomocí vidličky jemně načechrejte vnitřek brambor.
  • Přidejte špetku soli a pepře do vnitřku načechraných brambor a kapku olivového oleje.
  • Do dutiny každé z pečených brambor přidáme štědrou porci směsi grilované zeleniny a kuřecí klobásy.
  • Před podáváním ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou.
V troubě pečené brambory naplněné až po okraj grilovanou zeleninu.
Zdroj: thecozyapron.com

Brambory plněné sýrem

Tyto speciální plněné pečené brambory jsou hitem u všech věkových kategorií. Ochutnejte je sami! Podávejte je jako přílohu k dokonalým hovězím roládám, které si můžete připravit podle nás.

Co budeme potřebovat

  • 3 velké brambory
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 50 g nakrájené zelené cibule
  • 100 g másla (nakrájeného na kostky)
  • 125 ml smetany na vaření
  • 125 g zakysané smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky bílého pepře
  • 200 g strouhaného sýra čedar
  • paprika

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Bramborám propíchejte slupku. V případě potřeby potřete olejem.
  • Pečte do měkka, 50-75 minut.
  • Až vychladnou, rozřízněte každou bramboru podélně napůl.
  • Vydlabejte dužinu a nechte tenkou skořápku.
  • Snižte teplotu trouby na 180 °C.
  • V malé pánvi orestujte cibuli na 30 g másla, dokud nezměkne.
  • Ve velké míse rozmačkejte bramborovou dužinu.
  • Vmíchejte orestovanou cibuli, smetanu, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
  • Přimíchejte sýr. Naplňte bramborové skořápky.
  • Brambory položte na plech. Rozpusťte zbývající máslo a pokapejte jím brambory.
  • Brambory posypte paprikou. Pečte asi 20 minut.
Upečená brambora doměkka, naplněná rozteklým sýrem.
Zdroj: kalofagas.ca

Batáty z trouby plněné trhaným masem

Trhané vepřové maso je vynikající a není nic špatného na tom, když ho sníte rovnou z talíře (nebo rovnou z trouby!). Existuje však důvod, proč jsou sendviče s vepřovým masem (zkuste i naše recepty s trhaným masem) tak oblíbené, proto jím zkuste naplnit dokonale vypečené sladké brambory z trouby.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 4 velké sladké brambory
  • 1 červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 zelené cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku
  • 125 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička chilli prášku
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 20 ml jablečného octa
  • BBQ omáčka
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup

  • V malé misce smíchejte chilli prášek, kmín, papriku a sůl a pepř.
  • Směs rovnoměrně rozetřete na vepřové maso.
  • Vložte cibuli, česnek, vepřové maso a hovězí vývar do pomalého hrnce.
  • Přikryjte a vařte při nízké teplotě 8 hodin.
  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Batáty vložte do trouby a pečte 45 minut nebo dokud brambory nezměknou.
  • Vyjměte maso z pomalého hrnce a vložte jej do velké mísy.
  • Pomocí dvou vidliček maso roztrhejte.
  • Přidejte BBQ omáčku a jablečný ocet do pomalého hrnce a vařte omáčku dalších 30 minut na nízkou teplotu.
  • Jakmile je omáčka hotová, smícháme ji s vepřovým masem.
  • Každý sladký brambor rozřízněte uprostřed.
  • Každý batát naplňte trhaným vepřovým masem. Posypte zelenou cibulkou a pokapejte extra BBQ omáčkou.

Jaký nejlepší pomalý hrnec se bude hodit pro tento recept na plněné zapečené brambory s masem? To zjistíte díky naší obsáhlé recenzi na webu!

Talířek se sladkou bramborou upečenou ve slupce a naplněnou BBQ trhaným masem.
Zdroj: onebalancedlife.com

Pečené brambory se zakysanou smetanou

Kdy jste naposledy měli v troubě zapečené brambory navíc plněné dvěma dokonalými směsmi?! Myslím, že nikdy. My vám přinášíme rovnou dvě varianty tohoto receptu – první s čedarem a slaninou, druhá s modrým sýrem a pažitkou.

Co budeme potřebovat

  • 4 velké červené brambory
  • olivový olej
  • 125 g zakysané smetany
  • 125 ml mléka
  • 2 lžíce másla (změklého)
  • 1 lžíce smetany

Čedar a slanina

  • 200 g strouhaného sýra čedar
  • 4 plátky slaniny
  • 30 g nakrájené zelené cibule

Modrý sýr a pažitka

  • 200 g rozdrobeného modrého sýra
  • 30 g nasekané čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Každou bramboru propíchněte na několika místech vidličkou, aby při vaření brambory neexplodovaly.
  • Brambory celé potřeme trochou olivového oleje. Umístěte přímo na střední nebo horní rošt trouby.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minut, dokud nejsou brambory uvařené.
  • Pokud si připravujete slaninovou náplň, tak zatímco se brambory vaří, opékejte plátky slaniny na pánvi na středně nízké teplotě po dobu 10 až 15 minut, dokud nebude křupavá.
  • Nechte ji okapat na papírových utěrkách a vychladnout.
  • Nechte brambory vychladnout a odřízněte horní třetinu brambory.
  • Lžící vydlabejte vnitřky, vytvořte bramborovou lodičku“, přičemž na slupce nechte asi 2 cm dužiny brambor.
  • Do velké mísy přidejte vydlabané vnitřky brambor, zakysanou smetanu, mléko, smetanu a máslo.
  • Pokud si připravujete druhý typ náplně, tak teď přidejte sýr, sůl a pažitku.
  • Vše rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Pokud chcete krémovou texturu, šlehejte elektrickým šlehačem do požadované konzistence.
  • Do bramborových skořápek přidáme náplně.
  • Snižte teplotu trouby na 180 °C. Brambory položte na pekáč nebo plech a pečte 15 až 20 minut.
Brambora naplněná sýre, slaninou a cibulkou se zakysanou smetanou.
Zdroj: valentinascorner.com

Jak dlouho péct syrové brambory?

Pokud jde o pečení brambor v troubě, proces je jednoduchý. Vše, co potřebujete, je správný druh brambor (nejlépe červenohnědé) a trochu oleje (pro tu křupavou slupku). Upečou se v troubě asi za hodinu. A zatímco někteří lidé používají k „pečení“ brambor mikrovlnnou troubu, trouba uvaří vaše brambory rovnoměrněji, takže pokaždé vyjdou perfektní.

Jaký druh brambor je nejlepší na pečení?

Můžete upéct opravdu jakýkoli druh brambor, ale nejlepší brambory na pečení jsou ty, které mají nízký obsah vlhkosti a vysoký obsah škrobu, jako jsou červenohnědé brambory. Voskovitější brambory jako yukon gold nebo brambory s červenou slupkou nebudou mít při pečení tak nadýchaný střed.

Při jaké teplotě pečete brambory?

Doporučujeme péct brambory při 200 ˚C, abyste získali nejlepší strukturu uvnitř a nejkřupavější slupku vně.

Mají se brambory zabalit do alobalu?

Ne! Zabalení brambor do alobalu zadrží vlhkost – což znamená, že se brambory začnou vařit. Pokud je zabalíte do alobalu, místo křupavých brambor vyjdou rozmočené.

Jak dlouho byste měli brambory péct?

V závislosti na velikosti by mělo stačit 50 minut až 1 hodina při 200 ˚C a výsledkem je dokonale nadýchaná dužina s křupavou slupkou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X