Plněný bažant

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 bažant
  • sůl
  • divoké koření. Nádivka: 1-2 housky
  • 1 vejce
  • půl hrnku podušených hub
  • 2 cibule
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg kuřecích jater
  • sůl
  • pepř
  • špetka kari koření a špetka chilli koření.

Postup receptu

  1. Očištěného bažanta osolíme zvenku i zevnitř, zlehka poprášíme kořením a naplníme nádivkou
  2. Na nádivku rozkrájíme housky na kostičky, zvlhčíme je vodou nebo mlékem, přidáme vejce, podušené houby, na kostičky nakrájenou slaninu, umletá nebo rozmixovaná kuřecí játra, sůl a koření
  3. Vše promícháme
  4. Naplněného bažanta zašijeme nebo pevně ovážeme nití a upečeme za častého podlévání doměkka
  5. Rozporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným červeným zelím

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.