Plzeňský flamendr

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 5

Ingredience

  • 750 g vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • 30 g solamylu
  • 80 g oleje
  • 250 g cibule
  • 50 g feferonek
  • 1 dl vývaru
  • 40 g kečupu
  • worcester
  • 100 g křenu

Postup receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a promícháme se solamylem
  2. Maso opečeme na horkém oleji, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, krátce podusíme než zesklovatí, přilijeme vývar, vložíme nakrájené feferonky, kečup, několik kapek woecestru, vše krátce podusíme a dochutíme
  3. Při podávání posypeme strouhaným křenem
  4. Jako přílohu doporučuji smažené hranolky, chléb

Komentáře

  1. vyzkoušeno a taky hned snězeno nezbyla ani troška na večeři a to je důkaz toho, že to bylo vynikající k tomu americké brambory a nemělo to vůbec žádnou chybičku.

  2. Já se k paní Lence jen připojíma mohu potvrdit, že je to delikátní a výborné nic jsem po dlouhé době na receptu neměnila:)

  3. ten má panečku grády? To jekonečně pořádná chlapská bašta:) Je to skvělé a zvládne to i chlap udělat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.